Jegyzet 08.09.

2024.08.09. 21:00

Fújhatjuk

Jaj, most mi lesz? – kérdezte a kislány a vonat másik ülésén édesanyjától. A szomorkás arc okát kerestem.

Édesanyja próbálta megvigasztalni, hogy semmi probléma, majd megpróbálnak belefújni, hogy vissza tudják váltani. 
Igen, egy műanyag flakonról volt szó. Az internetet böngészve érdekes összeesküvés-elméleteket lehet olvasni „a nagy visszaváltós átverésről”. Bevallom, nem minden poszttal tudok azonosulni, de például azt nem értem: mit tegyenek azok, akik egy színházban vesznek egy palack vizet? Ha megitták, és már nem működik a büfé, óvatosan vigyék magukkal? Vagy amikor olyan helyen veszünk üdítőt, ahol nincs visszaváltás, miért kell kifizetni az árát, és miután megittuk, hová tegyük? Hogy vigyük magunkkal úgy, hogy sérülés ne érje? Hát ez nem túl életszerű! Nagyon sok pénz, energia vész el. 
Ma már többféle kukában gyűjtjük a szemetet. Ez jó dolog! A közelmúltban zajló váltás némi zavart okozott, de ma már külön edényben van a papír, a palackok. Bevallom, nekem ez sokkal jobban tetszik, mint a zsákos megoldás volt. 
Az alakváltós palackok visszaváltásával lassan kellene egy újabb kuka, amelyben ezeket tároljuk. Vagy inkább rekesszel kellene óvni őket, vagy fújhatjuk a palackokat (is). 
A legújabb attrakció pedig egy poszt, amelyben egy fiatalember azt mutatja meg, hogyan lehet kijátszani a visszaváltó automatákat vonalkódgyártással. Szerintem, hamarosan erre is reagál a szolgáltató. Vajon mi lesz a következő lépés? 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában