Koncert

2024.08.04. 14:15

Azahriah az észak-komáromi erődöt is megtöltötte

Azahriah a három telt házas aréna koncert után az észak-komáromi erődöt is megtöltötte. Az estét azonban egy tragédia is beárnyékolta.

Körtvélyfáy Dina

Már hónapokkal ezelőtt örülhettek Azahriah rajongói, hiszen a fiatal énekes észak-komáromi koncertjét már februárban bejelentették a szervezők. Az igazi fanatikusok már szombat délelőtt, 11 óra körül az erőd bejáratánál táboroztak annak érdekében, hogy a lehető legjobb helyeket csíphessék el a színpad előtt. Bár a koncerten résztvevők többsége észak-komáromi volt, többen érkeztek a túloldalról is.

Azahriah koncertje nagy sikert aratott
Azahriah koncertje nagy sikert aratott
Fotó: Körtvélyfáy Dina / Forrás: 24 Óra

A koncertre sokan sétáltak át gyalogszerrel az Erzsébet hídon, aki mégis autóval érkezett a helyszínre, annak nem volt egyszerű dolga, hiszen hamar megtelt minden közeli parkoló. 20 órától már dj Endyvel lehetett hangolódni a koncertre, majd kicsivel több mint egy óra múlva Azahriah is megérkezett a színpadra és egyből az Introvertált dal című slágerével izzította be a hangulatot. A rajongók egyébként minden korosztályból képviseltették magukat, a tánc és ének mellett készültek a kötelező szelfik és videók, hiszen Magyarország jelenlegi legnépszerűbb előadójának koncertjére jutottak el.

A jó hangulatot azonban egy sajnálatos esemény is beárnyékolta. Már a koncert kezdetén többen orvosi segítségre szorultak, mert rosszul lettek, egy ötvenöt éves férfi pedig infarktust kapott a helyszínen.

A sziakomarom.hu-nak a biztonsági cég vezetője, Gróf Lóránt megerősítette, hogy a férfi életéért a mentősök, a tűzoltók, a rendőrök és a biztonsági cég emberei – köztük ő is – csaknem negyven percen át felváltva küzdöttek, ám az újraélesztés nem vezetett eredményre. A szervezők az Egressy Béni Városi Művelődési Központ Facebook-oldalán is kifejezték a részvétüket a férfi családja számára.

A kommentelők közül többen is írtak arról, bár a koncertet nagyon élvezték, a koncert végén nehezen fért el a kizúduló tömeg, ekkor is többen rosszul lettek. Volt, aki a jegyárra is panaszkodott, mondván, itt sokkal drágábban lehetett jegyet szerezni, mint Azahriah többi önálló koncertjére.

Azahriah európai turnéra indul

Azahriah egyébként legközelebb a Sziget Fesztiválon lép színpadra, majd európai turnéra indul. Fellép Ausztriában, Spanyolországban, Angliában, Franciaországban, Németországban és Csehországban is. A huszonkét éves Azahriah Paul Street néven indított Youtube-csatornájával lett ismert, első albuma 2020-ban jelent meg. Azóta már öt nagylemeznél jár, májusban pedig a Puskás Arénában egymást követő három napon adott telt házas koncertet. Ebben az évben vehetett át Artisjus-díjat, az év junior könnyűzenei alkotója kategóriában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában