TOP pályázat

2024.08.29. 18:08

Ácsteszér közintézménye új konyhával bővült +fotók

A közös munka gyümölcse. Top-os pályázat keretében 50 millió forintos támogatásból újította fel az óvoda és bölcsőde tetőterét Ácsteszér önkormányzata.

Varga Réka Antónia

Ácsteszéren alig másfél éve adták át a korszerűsített óvoda és bölcsőde épületét a fejlesztések csak tovább folytatódtak.

Átadták Ácsteszér új konyháját
Átadták Ácsteszér új konyháját
Fotó: Zetovics Mario

Ácsteszér tovább fejlődik

TOP-pályázat keretében a Komárom Esztergom Vármegyei Önkormányzat segítségével megújulhatott a konyha. Ácsteszéren az óvoda és a bölcsőde egy épületben helyezkedik el, így egy konyha látja el az aprótalpúak napi háromszori vagy négyszeri étkeztetését. A felújítások alatt hamar egyértelművé vált, hogy már csak egyetlen irányba tud tovább terjeszkedni a konyha, az pedig a tetőtér. A jelenlegi beruházásból 35 millió forintból beépítették a tetőteret. A konyha így a bölcsőde fölött helyezkedik el, az óvoda irányába pedig egy kiadó ablakon keresztül kaphatják meg a csöppségek az ételt. A maradék 15 millió forintból az eszközparkot bővítették. Krumplihámozó gép, étellift, és egy nagy teljesítményű sütő is került a konyhába. A vásárolt eszközök nagyban egyszerűsítik és könnyítik a konyhai dolgozók mindennajait. A liftnek köszönhetően például nem kell mindennap a több tíz kiló alapanyagot fel a kész ételte pedig a tetőtérből lecipelni. 

Vuts Norbert polgármester mindenki munkáját megköszönte
Vuts Norbert polgármester mindenki munkáját megköszönte
Fotó: Zetovics Mario / Forrás:  24 Óra

Isten áldását is megkapta a konyha

A pályázatból finanszírozott fejlesztés átadóját a település polgármestere Vuts Norbert nyitotta meg. A polgármester beszédében köszönetet mondott a konyhai dolgozók fáradhatatlan munkájáért és a környező települések polgármestereinek az együttműködésért, hiszen a fejlődéshez ők is elengedhetetlenek voltak. A konyha ugyanis a környező községes általános iskoláit is ellátja étellel. Jelenleg nagyjából 300 főre főznek, de az újításokkal kapacitásukat megkétszerezték.

Holubák Attila plébános gondoskodott a konyha megáldásáról
Holubák Attila plébános gondoskodott a konyha megáldásáról
Fotó: Zetovics Mario / Forrás:  24 Óra

A polgármester után Czunyiné dr. Bertalan Judit Országgyűlési képviselő köszöntötte a jelenlévőket. Külön gratulált a nem mindennapi kialakításért, és a települések közötti együttműködésért. Végezetül az ácsteszéri egyházközség plébánosa Holubák Attila Isten áldását kérve felszentelte az új konyhát. Az esemény zárásaként a település polgármestere bejárásra invitálta a megjelenteket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában