Nyár

2024.08.29. 10:50

Kalóztáborban kerestek kincset az ácsi iskolások

Kalóztáborban jártak az ácsi iskolások, ahol izgalmasan programokon vehettek részt. Nem maradhatott el a hagyományos úszótábor sem.

Kemma.hu

Az ácsi iskolások a református gyülekezeti házat igazi kalózbarlanggá alakították a hét során. A mennyezetről polipok és medúzák lógtak, kalózhajó és zászlók díszítették a termet, de leginkább a játékkardok kötötték le a kis kalózok érdeklődését.

Az ácsi iskolások kalózként töltötték a hetet
Az ácsi iskolások kalózként töltötték a hetet
Fotó: Ácsi Gárdonyi Géza Általános Iskola / Forrás: Facebook

Az iskola Facebook-oldalán arról is írtak, a napi háromszori étkezést a Kis Puding étterem biztosította, a hőség ellen pedig a bevizezve hordott kalózkendőkkel védekeztek.

Az első napon minden kisgyermeket kalózzá avattak és megkezdődhetett az egy hetes kaland, amit kincskereséssel indítottak. Térkép segítségével jutottak el az egyes állomásokhoz, ahol mindenki bezsebelhette zsákmányát. Kalandjuk végén sok értékes kinccsel tértek vissza főhadiszállásukra.

A kézműves foglalkozás mindennapi program volt, aminek keretén belül különböző technikákkal ismerkedhettek meg. Ezen kívül zászlóismeretben és ügyességi feladatokban mérhették össze tudásukat a gyerekek.

A hét folyamán több alkalommal tartottak vizes programokat. Egy délelőtt az iskola udvarán sportoltak, amihez a szükséges eszközöket az intézmény biztosította. A hét lezárásaként a legkedvesebb élményüket lerajzolták, majd papírhajót hajtogattak belőle, és a Concó-patakon vízre engedték. Utolsó napjuk megkoronázásaként pizzát ebédeltek, ami nagy sikert aratott.

Úszótáborban is jártak az ácsi diákok

A hagyományos úszótábort is megszervezte az iskola. Az időjárás is kedvezett a programnak, így önfeledten szórakozhattak a diákok.

Az idei évben a közösségi munkájukat végző nagyobb diákok közül is többen segítettek a feladatokban. A tábornak köszönhetően ezúttal is mintegy ötven gyerek tanult meg úszni, vagy éppen fejlesztette a tudását.

A gyerekek úszástudásuknak megfelelően kerültek különböző csoportokba. Ez garantálta, hogy mindenki tudjon fejlődni, az úszásnemek mindegyikét egyre magasabb szinten elsajátítani. Az iskola szeretné, ha jövőre is folytatódna a táboruk, amelynek során rengeteg gyerek szerzett már biztos úszástudást az elmúlt esztendőkben is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában