Kemma.hu videó

2024.07.14. 15:45

40 éve ugyanúgy készül a világbajnok tardosi hekk: fotókon, videón a titka

Megkérdeztük, ti pedig válaszoltatok, hol lehet a legfinomabb halat enni. Felkerestük a sütödét Malomvölgyben és végig kísértük a tardosi hekk útját: a panírtól az olajjal teli serpenyőn át az asztalig.

Kemma.hu

Kérdésünkre, miszerint hova mennél szívesen hekket enni, a válaszolók döntő többsége a Facebook-oldalunkon a Malomvölgyet jelölte meg. Megnéztük, mitől lesz páratlan a tardosi hekk.

Tardosi hekk
A tardosi hekk úgy tűnik, páratlan...
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

Megnéztük hát azt a hegyek ölelte völgyet, ami már egyszer az olvasók szavazata alapján a Megye 7 csodája közé is bekerült. A 2019-es elismervény mai napi ott díszeleg a sütöde oldalán. Segítségünkre Kővári Zsolt sietett, mikor arra voltunk kíváncsiak mi a titka az ízletes tardosi hekknek. Azért, hogy mindent kellőképpen átérezzünk a Malomvölgy büfé vezetője, egyben tulajdonosa az idestova 40 éves családi vállalkozásról és a nemzetközi hírnévről is beszélt portálunknak.

Ne hagyd ki az almási lángos titkát sem!

Olvasóink, amikor a kedvenc lángosozójukról kérdeztük őket, döntő többségben említették Dunaalmást. Ellátogattunk hát a kistelepülésre, hogy megnézzük, hogyan készül az almási lángos.

Tardosi hekk
Kővári Zsolt tulajdonos és büfévezető nagyon büszke az eddig elért eredményekre
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

– Nagyszüleim 1984-ben kezdték üzemeltetni a büfét. Harmadik generációs tulajdonos vagyok, édesanyámmal a mai napig együtt dolgozunk – kezdte mesélni a tulajdonos. Folytatta: 

Nálunk mindenki egyenlő, úgy készítjük a halat, mintha saját fogyasztásra készítenénk. Minden egyes darabot.

Ezt a törődést, odafigyelést és szeretetet pedig érzik a vendégek is, akik folyamatosan jönnek a kis településre. 

Nemcsak a régióból, hanem egészen messziről is, például Új-Zélandról és Angliából is jönnek kuncsaftok Tardosra, hekkért. Volt olyan nap, hogy 700 vendég is megfordult a tardosi hekkezőnél.

Becsülettel készítjük el a halat. A szavamat adom, hogy ez sosem fog megváltozni 

– tudtuk meg, majd a jövőbeni tervekről is hallhattunk egy kis ízelítőt. 

– Az idén megpróbáljuk téliesíteni a féltetőt és akkor már semmi akadálya nem lesz annak, hogy egész évben tudjuk fogadni a vendégeket – nyilatkozta a tulajdonos, aki szerint a sült hal árusítása eddig csak szezonális keretek között működött. 

Úgy fogalmazott, balatoni hullámokat hoztak, csak a hegyek közé. Eddig...

A tardosi hekk titka

Házigazdánkat arra kértük, ossza meg olvasóinkkal is a „hibátlan” sült hekk elkészítési módját. Zsolt szerint nincs abban semmi titok, csak szeretni kell a vendéget, illetve azt, amit csinál az ember. Ez annyira „egyszerű”, mint maga a recept.

Tardosi hekk
Végül az asztalra kerül az ízletes sült hal
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

– A mai napig szívvel-lélekkel végzem a dolgom. A vendég ebből azt érzékeli, hogy kiszolgálják – emelte ki. – A fűszerezés is pofon egyszerű, lisztbe, sóba, borsba és piros paprikába forgatom. Aztán 15–20 perc alatt készre sütöm.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában