2024.07.14. 15:45
40 éve ugyanúgy készül a világbajnok tardosi hekk: fotókon, videón a titka
Megkérdeztük, ti pedig válaszoltatok, hol lehet a legfinomabb halat enni. Felkerestük a sütödét Malomvölgyben és végig kísértük a tardosi hekk útját: a panírtól az olajjal teli serpenyőn át az asztalig.
Kérdésünkre, miszerint hova mennél szívesen hekket enni, a válaszolók döntő többsége a Facebook-oldalunkon a Malomvölgyet jelölte meg. Megnéztük, mitől lesz páratlan a tardosi hekk.
Megnéztük hát azt a hegyek ölelte völgyet, ami már egyszer az olvasók szavazata alapján a Megye 7 csodája közé is bekerült. A 2019-es elismervény mai napi ott díszeleg a sütöde oldalán. Segítségünkre Kővári Zsolt sietett, mikor arra voltunk kíváncsiak mi a titka az ízletes tardosi hekknek. Azért, hogy mindent kellőképpen átérezzünk a Malomvölgy büfé vezetője, egyben tulajdonosa az idestova 40 éves családi vállalkozásról és a nemzetközi hírnévről is beszélt portálunknak.
Ne hagyd ki az almási lángos titkát sem!
Olvasóink, amikor a kedvenc lángosozójukról kérdeztük őket, döntő többségben említették Dunaalmást. Ellátogattunk hát a kistelepülésre, hogy megnézzük, hogyan készül az almási lángos.
– Nagyszüleim 1984-ben kezdték üzemeltetni a büfét. Harmadik generációs tulajdonos vagyok, édesanyámmal a mai napig együtt dolgozunk – kezdte mesélni a tulajdonos. Folytatta:
Nálunk mindenki egyenlő, úgy készítjük a halat, mintha saját fogyasztásra készítenénk. Minden egyes darabot.
Ezt a törődést, odafigyelést és szeretetet pedig érzik a vendégek is, akik folyamatosan jönnek a kis településre.
Nemcsak a régióból, hanem egészen messziről is, például Új-Zélandról és Angliából is jönnek kuncsaftok Tardosra, hekkért. Volt olyan nap, hogy 700 vendég is megfordult a tardosi hekkezőnél.
Becsülettel készítjük el a halat. A szavamat adom, hogy ez sosem fog megváltozni
– tudtuk meg, majd a jövőbeni tervekről is hallhattunk egy kis ízelítőt.
– Az idén megpróbáljuk téliesíteni a féltetőt és akkor már semmi akadálya nem lesz annak, hogy egész évben tudjuk fogadni a vendégeket – nyilatkozta a tulajdonos, aki szerint a sült hal árusítása eddig csak szezonális keretek között működött.
GALÉRIA: Felkerestük a sütödét Malomvölgyben, és végig kísértük a tardosi hekk útját (Fotó: F.P.)
Fotók: Flajsz PéterÚgy fogalmazott, balatoni hullámokat hoztak, csak a hegyek közé. Eddig...
A tardosi hekk titka
Házigazdánkat arra kértük, ossza meg olvasóinkkal is a „hibátlan” sült hekk elkészítési módját. Zsolt szerint nincs abban semmi titok, csak szeretni kell a vendéget, illetve azt, amit csinál az ember. Ez annyira „egyszerű”, mint maga a recept.
– A mai napig szívvel-lélekkel végzem a dolgom. A vendég ebből azt érzékeli, hogy kiszolgálják – emelte ki. – A fűszerezés is pofon egyszerű, lisztbe, sóba, borsba és piros paprikába forgatom. Aztán 15–20 perc alatt készre sütöm.
Kemma.hu videó
- 1956-ban nem egy ijedős társaság szabadította fel az oroszlányi rabtábort +videó
- Visszatértünk a Duna által elöntött lovardába - fotókon, videókon a látvány
- Jó hangulatban telt az első DÖFI, azaz a Dorogi Őszi Fesztivál +fotók, videó
- Időseket köszöntötték Neszmélyen +fotók, videó
- Várakozásokon felül teljesített az I. Boralagút +videó