Turczi István

2024.07.08. 15:49

Véget ért a Kreatív Író Tábor Tatán

A táborban számos neves előadó és író tartott izgalmas előadásokat és szemináriumokat. A véget ért Kreatív Írói Tábor rengeteg élményt és tanulási lehetőséget kínált a résztvevők számára.

Varga Réka Antónia

A tábor vezetője a Prima Primissima-díjas Turczi István elégedettséggel és büszkeséggel összegezte a Kreatív Író Tábort. Az egyik legnagyobb élményként Nádasdy Ádám professzor előadását emelte ki, aki a tervezett programját egyetemi óráihoz hasonlóan szemináriumként tartotta meg. A résztvevők lelkesen vettek részt, és élvezték a professzor interaktív, kihívásokkal teli óráját. Egy cseppet sem bánták, hogy tovább húzódott. Nádasdy Ádám négy és fél órás szemináriuma maradandó élményt nyújtott mindenkinek.

A Kreatív Iró Tábor az a hely, ahol minden irodalom kedvelő megtalálja a helyét.
A Kreatív Író Tábor az a hely, ahol minden irodalom kedvelő megtalálja a helyét.
Fotó: Zetovics Márió

 

Amikor elkezdett beszélni, azonnal magával ragadott minket. Nemcsak a mély tudása, hanem az a mód is, ahogyan előadta az anyagot, inspiráló volt.

– emlékszik vissza Turczi István az előadás élményére.

Elrepült az idő

Nádsasdy Ádám prosfesszor mellet Géczi János és Bene Zoltán előadásain is részt vehettek a tábor résztvevői. Nádasdyhoz hasonlóan sz ő előadásaikon is észrevehetetlenül elrepült az idő. Géczi János a veszprémi egyetem tanára biológusból lett irodalmárként egyedülálló szemszögből közelíti meg a kreatív írást. A táborozók soha nem hallott részeit ismerhették meg általa az irodalomnak.

Különösen emlékezetes volt az a pillanat, amikor az egyik előadáson arról beszélt, hogyan kapcsolódik a biológia az irodalomhoz

 

Sikeresen zárult a tábor

A neves vendégelőadók mellet a tábor vezetője Turczi István is folyamatosan foglalkozott az írópalántákkal. Hol előadást tartott, hol különféle kreatív feladatokat adott nekik. A Prima-Primissima-díjas író szerint minden akadályt sikeresen vettek a táborozók és önmagukat felülmúlva sikeresen teljesítették az idei tábort. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában