Renoválás

2024.07.20. 11:42

Végéhez közeledik a felújítás, előbukkant az állványok mögül a megszépült Szentháromság-szobor

Már csak apróbb munkálatok vannak hátra, melyeket állvány nélkül is el tudnak végezni a szakemberek. Gyönyörű lett az esztergomi Szentháromság-szobor.

Kemma.hu

Végeztek a restaurátorok a felső munkákkal és elkezdték lebontani az állványzatot a Szentháromság-szobornál. Miután lekerül az állványzat, utána tudják befejezni a szoborcsoport teljes restaurálását, de az eredmény magáért beszél – közölte közösségi oldalán Hernádi Ádám, Esztergom polgármestere, aki a napokban egy videóval jelentkezett a Széchenyi térről.

Már csak apróbb munkálatok vannak hátra, melyeket állvány nélkül is el tudnak végezni a szakemberek. Gyönyörű lett az esztergomi Szentháromság-szobor.
Gyönyörű lett az esztergomi Szentháromság-szobor.
Fotó: W.P. / Forrás: 24 Óra

Mint arról még májusban beszámoltunk, a tudatos városfejlesztés nemcsak a járdák és az utcák megújításában érhető tetten Esztergomban, az átgondolt fejlesztési koncepcióban a közterületeken álló alkotások renoválása is ugyanolyan fontos szerepet tölt be. Az 1900-ban Kiss György szobrászművész által készített Szentháromság-szobor mindig megragadja a városba érkező turisták figyelmét, hiszen a látogatók nemcsak a várhegyet, hanem rendre a Széchenyi teret is felkeresik. 

Érdekesség, hogy a labdarúgó Európa-bajnokság idejére a felállványozott szoborcsoport piros-fehér-zöld színű díszvilágítást kapott. Egyébként az alkotás már állványok nélkül látható.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában