Dömös

2024.07.07. 08:14

Mi lesz veled, Rám-szakadék? Még mindig zárva az ország kedvelt kirándulóhelye

Kamerákat szerelnek fel, véget vetnének a bolt előtti italozásnak. A Rám-szakadék újranyitása is szóba került a legutóbbi dömösi képviselő-testületi ülésen.

Walczer Patrik

Az ülést Herman Jenőné polgármester vezette, aki köszöntötte Deszpoth Gábor rendőr hadnagyot, az Esztergomi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Határrendészeti Osztály osztályvezetőjét. Elsőként az Esztergomi Rendőrkapitányság tavalyi évre vonatkozó beszámolóját fogadták el, mely kapcsán a testület részéről felmerült, hogy szükség lenne gyalogátkelőhelyek létesítésére, a közlekedési táblák felülvizsgálatára, illetve szóba került a tilosban parkolás kérdése is, de az is, hogy újranyittatható-e a Rám-szakadék.

A Rám-szakadék is terítékre került Dömösön. Dr. Oláh Imre és Herman Jenőné hallgatta Deszpoth Gábor (jobbra) rendőrségi tájékoztatóját, amit a képviselő-testület elfogadott
Dr. Oláh Imre és Herman Jenőné hallgatta Deszpoth Gábor (jobbra) rendőrségi tájékoztatóját, amit a képviselő-testület elfogadott
Forrás: Beküldött

Deszpoth Gábor kitért a statisztikákra: tavaly a nyomozási eredményességi mutató 68,3 százalék volt Dömös tekintetében, 2010-ben ez a szám még csak 36,8 százék volt. 2023-ban mindössze 1 darab sérüléses baleset történt a településen, ami szintén jelentős javulásnak számít. 

A közbiztonság és a Rám-szakadék a napirendi pontok között

Herman Jenőné elmondta, hogy hamarosan felszereltetik a kamerákat a templom melletti bolthoz, mellyel növelhetik a közbiztonságot és jelentős előrelépést érhetnek el a közterületi italfogyasztás visszaszorítása terén. Ismertette, hogy befejeződtek a felújítási munkálatok a Hősök terén és elkészült a főúti buszváró, ahová padokat is ki fognak helyezni. Elhangzott az is, hogy a bolt saját finanszírozásában megújul az üzlet előtti parkoló és járdaszakasz, míg az önkormányzat finanszírozza a dohánybolt utáni nagykaputól a Bartók Béla utcai kereszteződésig tartó járdaszakasz felújítását. 

A Rám-szakadék sorsa is terítékre került a dömösi testületi ülésen
A Rám-szakadék sorsa is terítékre került a dömösi testületi ülésen
Fotó: Gergo Csorba / Forrás: Shuttestock

A község polgármestere dr. Oláh Imrével, a dömösi kirendeltség vezetőjével együtt nemrégiben felkereste a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatóját, Reinitz Gábort a Rám-szakadék újranyitási lehetőségeivel kapcsolatban. Bíznak benne, hogy valamilyen formában újra látogatható lesz a népszerű turisztikai látványosság. 

A testület döntött arról is, hogy a Dömösi Szivárvány Óvoda és Mini Bölcsőde belső festési munkálatait a helyi „Fal és Fa Szaki” Kft. végezheti el, a Malom-patakon lévő kis fahíd felújításával kapcsolatban pedig a budapesti Lignovit Kft.-vel kötnek szerződést. Herman Jenőné elmondta, a lakossági visszajelzések alapján felvette a katasztrófavédelemmel a kapcsolatot és kérte, hogy legyen a közeljövőben biológiai szúnyoggyérítés. 

Választások
Herman Jenőné köszönetet mondott a lakosságnak, hogy ismét bizalmat szavaztak neki, illetve a megválasztott képviselőknek a június 9-i választáson. A testületben két változás történt: Péntek Lajos önkormányzati képviselő ugyan újraindult, de nem szerzett mandátumot, Somogyi László alpolgármester pedig nem indult újra. Herman Jenőné megköszönte a településért végzett munkájukat. Fabi Lászlót, Forgács Évát, Szabó Miklóst és Takácsné Gyenes Ildikót újraválasztották, rajtuk kívül új képviselőként Kovály Erzsébet és Somogyi Péter segíti majd októbertől a testület munkáját. 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában