Felsőoktatás

2024.07.24. 21:48

Nyilvánossá váltak a felvételi ponthatárok

Nem sokkal ezelőtt az Oktatási Hivatal felvi.hu portálján nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat. A jelentkezőket sms-ben értesítették arról, hogy sikerült-e a vágyott szakra bekerülniük.

Kemma.hu

A tatabányai székhelyű Edutus Egyetemen gazdálkodási és menedzsment szakra alapképzésben, nappali tagozatra, állami finanszírozásban 339, míg kereskedelem és marketingre 325 ponttal lehetett bekerülni. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán Esztergomban alapképzésben, nappali tagozatra, állami finanszírozásban 248 pontot kellett elérni az óvodapedagógus szakra jelentkezőknek. A hivatal szerint egyébként a legfelkapottabb szakok továbbra is a gazdálkodástudományi képzések, azonban ebben az évben nőtt az érdeklődés az informatikai, a műszaki, a természettudományi, valamint a pedagógusképzések iránt is. Csütörtökön részletesen is beszámolunk a vármegyei intézmények ponthatárairól.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában