Jegyzet

2024.07.04. 21:00

Naptár

Öreg barátom nem dohányzik. Ez azért lényeges információ, mert nincs gyufásdoboz munkásnadrágjainak zsebében. Skatulyát keres, miközben várok rá a nyári konyhájukban. Hordót kénezni készülünk a kutyahegyi pincéjükbe. Így magunk között, gyalog.

Fenyvesi Károly

Nem egy kapkodós típus, nézegetni kezdtem az egyik polcon fejmagasságban posztoló asztali naptárukat. Bőven volt ákombákomos bejegyzés erre a hétre. Többségük megfejtését tudtam: a házigazda nagyszülőkre vonatkozó gyógytorna, fogorvos, labor, hatvan tojás jövetele, takarékszövetkezet napra és órára pontos jelzése mondhatni magánügy. A kötelező körök egy-egy eleme. Sok szabadkorcsolyázós figura nélkül. A három unoka nevével színesített, nem családtagoknak alig olvasható szavak egy egészen más világról szólnak. Hétfőtől péntekig különböző napokon, időpontokban érkezik ebédelni a két lányka és Robcsi, a korelnöksrác. A trió tagjait szakkörökre kell elkísérni. Még véletlenül sem azonos napon, azonos időre, ugyanazon helyre. Öreg barátom és felesége unokáinak szüleivel kapcsolatban egyetlen bejegyzést sem látok az asztali naptár e heti oldalán. Ezen kezdek filózgatni, amikor a szombatnál beugrik két nagybetűs, határozott két vonallal áthúzott szó. Érettségi találkozó. Cimborámmal egy osztályban végeztünk. A programra Katka, a felesége készült. Már mesélt is róla. Közbejött valami. Hordókénezés közben a pincében rákérdezek barátomra. Csak legyint lemondóan. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában