Élményteli napok

2024.07.27. 13:34

Alig lehetett mozdulni az érdeklődőktől a Kisbéri Napokon +fotók

Jókedv és tömeg fogadta a látogatókat. A Kisbéri Napok idén is sikert arattak.

Varga Réka Antónia

Csütörtökön kezdetét vette a 2024-es Kisbéri Napok. A szokásokat megtörve idén egy nulladik napi kertmozi keretében indult a vigadalom. A nézők megtöltött piknik kosarakkal és pokróccal érkeztek a Hadik című film vetítésére.

Gokart verseny, játékbaba kiállítás és vásár is volt a Kisbéri Napokon
A kicsiket és nagyokat is egyaránt várta a Kisbéri Napok
Fotó: Zetovics Márió / Forrás:  24 Óra

Szerteágazó programok

A kulturális és a kulináris programokból sem volt hiány. A pénteki nap programjait a főzőverseny indította. Ezt az ünnepélyes megnyitó követte, ahol Kisbér polgármestere, Sinkovicz Zoltán köszöntötte a résztvevőket. Kiemelte, hogy a Kisbéri Napok a város legnagyobb ünnepe és büszkesége. Az esti sztárok sorát pedig Nótár Mary nyitotta, aki egy felejthetetlen koncertet adott.

A második nap a már hagyománnyá vált Korda Dezső e-kart versennyel indult, ahol három fős csapatok versenyeztek egymás ellen. Kicsik és nagyon egyaránt megmérettették magukat. Hihetetlen szoros futam volt, szinte mindenki azonos köridőket futott.

Gokart verseny, játékbaba kiállítás és vásár is volt a kisbéri napokon
Fotó: Zetovics Márió / Forrás:  24 Óra

Mindenkit vártak a Kisbéri Napok

Az e-kart verseny mellett 10 órakor megnyitották a Baba- és nosztalgia játék kiállítást. Szinte mozdulni sem lehetett, annyi érdeklődő volt a kiállítás megnyitóján. Nem is csoda, hiszen közösségi összefogással jöhetett létre a tárlat. Csuhé babákat, régi pedálos kisautókat, kézzel készített babákat lehetett megcsodálni.

Gokart verseny, játékbaba kiállítás és vásár is volt a kisbéri napokon
Szepesi Tamásné Éva 17 éve gyűjti a babákat. 5 éve saját maga is készíti őket.
Fotó: Zetovics Márió / Forrás:  24 Óra

A tárlat legérdekesebb szépkorú emléke egy több mint 100 éves porcelán baba volt. A relikviát nem rég újította fel Szepesi Tamásné Éva bábolnai babakészítő és gyűjtő, aki immáron 5 éve foglalkozik saját babái készítésével és restaurálásával. A kiállításon az ő több mint 200 babából álló gyűjteményét láthattuk.

A csuhé babák felsorakoztatásáról Méhes Lászlóné Jutka csuhé baba készítő gondoskodott. Több mint 30 különleges babával találkozhattunk. Még maga Jászai Mari színésznő csuhé baba mását is elkészítette, mind hétköznapi viseletben, mind pedig Shakespeare drámájának öltözékében. Az alkotó autodidakta módon tanulta meg a csuhé művészetét. Egy-egy baba elkészítése akár napokat vehet igénybe. Legelső babáját a mai napig büszkén őrzi.A délután a Langallik táncfellépésével folytatódott, az estét fénypontja Radics Gigi koncertje, zárása pedig a Syncron utcabál volt.

A vasárnapi program délután az Electric Fuse-zal indul, majd Homonnay Zsolt színész következik. A Kisbéri Napok 2024-et Bacher Gyula retró bulija zárja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában