Fejlesztés

2024.07.21. 17:32

Hamarosan elkészül a tatai kerékpárút

Jól halad az új tatai kerékpárút építése. A tervek szerint a belterületi kerékpárút összeköti az Által-ér kerékpárútat a Dunaalmásra vezető szakasszal.

Kemma.hu

A Fényes fasoron zajlik jelenleg az új, belterületi kerékpárút építése Tatán. Erről többek között Michl József polgármester, illetve Purgel Zoltán alpolgármester számolt be a város közösségi oldalán. 

Jól halad az új tatai kerékpárút építése. A tervek szerint a belterületi kerékpárút összeköti az Által-ér kerékpárútat a Dunaalmásra vezető szakasszal.
Michl József polgármester ígérete szerint pár hét múlva elkészül az új belterületi kerékpárút
Fotó: Sz.I. / Forrás: 24 Óra

Még márciusban kezdték el építeni a belterületi kerékpárútat a Fényes fasor-Új út kereszteződésénél lévő körforgalommal. Majd az Alkotmány utcai szakasz építése következett. 

Hamarosan kész a kerékpárút

Michl József a projekt sajtótájékoztatóján elmondta, hogy nyárra elkészülhet a teljes belterületi kerékpárút Tatán. Azonban ezt végül nem sikerült teljesíteni. A Fényes fasori szakasz kialakítása kicsit megakadt. Bár a munkagépek már májusban elkezdtek dolgozni a területen, a kerékpárút még nem készült el.

Most a polgármester arról biztosította videójában a tataiakat, hogy a nagy hőség ellenére sem állt le a kerékpárút építése, aminek jelenleg az aszfaltozása folyik. Reményei szerint pár hét múlva már birtokba is vehetik a kerékpárosok az utat. 

Erre megy majd a kerékpárút  

  • A Tópart utcától a Bartók Béla utcáig a meglévő közutakon történik meg a kerékpárút kijelölése. A helyi adottságok miatt nem épül külön kerékpárút. Az Alkotmány utca-Tópart utcai csomóponton forgalomcsillapító küszöböt fognak építeni. 
  • Az Alkotmány utcától az Által-ér patakig egy nyitott kerékpársáv épül, mely egy méter széles lesz és megtartja az előírt 25 centiméteres biztonsági távolságot a kiemelt szegély mellett. 
  • Az Által-ér patak melletti szakaszon, a Váralja utca és a Május 1. út között, a jelenlegi burkolaton kerül kijelölésre a gyalog- és kerékpárút.
  • Az Oroszlányi úti kerékpárúton haladva a Fényes fasor felé a kerékpárosok a kerékpárútról direkt, közvetlen módon csatlakoznak a közúthoz a csomópont belépő ágánál. A körforgalomban a kerékpáros közlekedést a burkolati jelek és a közlekedési táblák, jelzések is segíteni fogják. 
  • A Fényes fasoron az épületek felőli oldalon, mint a szociális otthon, iskola, lakópark alakítják ki az úttól külön burkolaton futó 2,5 méter széles kerékpárutat.

A Fényes Fürdő parkolójának bejáratát áthelyezik, a szennyvíz telephez vezető útra kerül. A fürdő bejáratához vezető bekötőút később csak a célforgalom számára lesz használható a kerékpárosok, illetve a gyalogosok számára. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában