A nap legfontosabb hírei

2024.07.08. 21:29

Kánikulában forró téma az olimpia, a klíma és a belterületi vadkilövés

Ma is összefoglaltuk nektek a nap legfontosabb, legérdekesebb híreit. Ha feliratkozol hírlevelünkre, egyikről sem fogsz lemaradni!

Kemma.hu

Letette az ünnepélyes esküt a Magyar Olimpiai Csapat a budapesti Művészetek Palotájában. Még 18 nap van az olimpiáig. Hazánk küldöttségének létszáma a tartalékokkal együtt jelenleg 180, Komárom-Estergom vármegyét pedig 8 sportoló képviselheti a francia fővárosban.

Összegyűjtöttük vármegyénk klimatizált helyiségeit, hogy tudjátok, hol hűsölhettek a forróságban. Országos szintén július 7-12 között harmadfokú hőségriadó lépett életbe. A forróság szervezetünket is megterheli, így fontos, hogy tudjuk, hol pihenhetünk meg a kánikulában.

hírlevél
 

Ne maradj le! Iratkozz fel napi hírlevelünkre!

Beszámoltunk róla, hogy a Szűzanya segítségét kérték a friss szülők és a gyermekre várók Vértessomlón. A Sarlós Boldogasszony-búcsúra több százan érkeztek. A tikkasztó meleg miatt a körmenet kisebb létszámmal indult, ám a templomtéren felállított rendezvénysátor és a környező fák alatti padok megteltek hívekkel, zarándokokkal, hogy a Szűzanya segítségét, áldását kérjék.

Megírtuk, hogy elszaporodtak a vadak Tatabányán. A város jegyzője belterületi vadelejtési engedély kiadását kérte a Tatabányai Rendőrkapitányságtól. A vadkilövésről a megbízott vadász – elsődleges figyelemmel az emberi életre és különös tekintettel az anyagi javakra – alapos mérlegelést követően dönthet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában