Családi nap

2024.07.25. 10:20

Játszottak és sütöttek a gyerekek az erőd falai között

Erőd napra várták az érdeklődőket a Monostori erődben. A program során vizes játékokat lehetett kipróbálni, a pékmesterség titkaiba bepillantani, illetve színházi előadással, élménydobolással is készültek a szervezők.

Körtvélyfáy Dina

Izzasztó nyári meleg fogadta azokat, akik ellátogattak a Monostori erőd családi napjára. Lehűlésre azonban volt lehetőség, a gyerekeket mini-vízibickli is várta, de nagy sikert aratott az a vizes játék is, amelynek célja az volt, hogy egy falon teniszlabdákkal találjanak el egy pontot, melynek hatására víz zúdult a közeli székben üldögélő nyakába. Aki nem szeretett volna ily módon felfrissülni, azt több interaktív foglalkozás közül is választhatott.

Jól szórakoztak a gyerekek az erőd családi napján
Jól szórakoztak a gyerekek az erőd családi napján
Fotó: Körtvélyfáy Dina / Forrás: 24 Óra

Nem hiányzott a kínálatból a puskamustra, ahol 1848/49-es fegyvereket, ágyukat mutattak be az erőd munkatársai. A pékmúzeum megújult kiállítását is meg lehetett tekinteni, illetve egy pék segítségével a résztvevők kalácsot, brióst is süthettek, az elkészült finomságokat pedig haza is lehetett vinni.

A Dunai bástyában Legát István a Dunához kötődő komáromi mesterségekről beszélt, a Barakoo afrikai dobkör pedig élménydobolásra hívott. Emellett minden órában indultak tárlatvezetések is, amelynek során a hűvös kazamatákat is fel lehetett fedezni az erődben.

A színházi előadásoknak otthont adó KlapkArénát is átalakították, családbarátabbá tették annak érdekében, hogy felnőttek és gyerekek számára is kényelmes legyen. Gyereksarkot alakítottak ki, illetve a büfé is a díszlet elemeiben kapott helyet. Ezúttal a Társaskamra is kilátogatott a helyszínre, izgalmas játékaikat sokan kipróbálták, de sokan ropogtattak pattogatott kukoricát is.

A program zárásaként a Magyarock Dalszínház Az elátkozott királylány című családi musicaljét lehetett megtekinteni.

A rendezvény célja az volt, hogy megmutassák a családoknak, miért vonzó célpont az osztálykirándulók számára a a Monostori erőd.

Lehár Ferenc dallamai az erőd színpadán

A nyáron több programmal készülnek még. Legközelebb szombaton 20 órakor a Budapesti Operettszínház művészei érkeznek az erőd szabadtéri színpadára, ahol Lehár Ferenc legszebb dallamai hangoznak fel egy operettgála keretében. A szólisták mellett csaknem száz művész érkezik még Komáromba, énekkar és tánckar is színesíti ugyanis az előadást. A gálaest rendezője Homonnay Zsolt, szólisták Bojtos Luca, Bordás Barbara, Kiss Diána, Dénes Viktor, Laki Péter és Ninh Duc Hoang Long.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában