Szendi Jánosné

2024.07.07. 10:51

90 éves lett a fáradhatatlan díszpolgár, akinek aranyból van a szíve

Június 24-én ünnepelte kilencvenedik születésnapját Szendi Jánosné, a község díszpolgára, akit Petrik József polgármester a minap otthonában köszöntött fel – olvasható a település önkormányzatának közösségi oldalán.

Walczer Patrik

Mint arról beszámoltunk, az annavölgyi születésű Szendi Jánosné hetven éve él Tokodaltárón, az elmúlt évtizedek alatt számtalan kezdeményezéssel, ötletével segítette a közösséget, melynek a mai napig megbecsült tagja. Margit néni idén márciusban vehette át a díszpolgári címet

Petrik József köszöntötte Szendi Jánosnét 90. születésnapján
Petrik József köszöntötte Szendi Jánosnét 90. születésnapján 
Forrás: Barkóczi Réka/Beküldött

Az ünnepségen Erős Gábor, Esztergom térségének országgyűlési képviselője, illetve Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke is gratulált a szépkorú hölgynek. Petrik József beszámolója szerint Szendi Jánosné nagy örömmel készült a születésnapi látogatásra, a találkozón szívesen mesélt az emlékeiről, illetve családjáról. Tokodaltáró polgármestere háláját fejezte ki Szendi Jánosnénak az elmúlt évtizedekben a településért végzett munkáért és az önkormányzat nevében sok boldogságot, erőt és egészséget kívánt az ünnepeltnek. 

Ahogy arról a díszpolgári cím átadásakor beszámoltunk, Szendi Jánosné 7 évtizede tagja a Tokodaltárói Bányász Vegyes Kórusnak, fontosnak tartja a bányász hagyományok megőrzését. 2000-ben pedig az árvízkárosultak megsegítésére jótékonysági koncert megtartását is indítványozta például.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában