Allergiás roham

2024.07.24. 17:27

5 éves kislány mentette meg apja életét Tatabányán

Telefont ragadt és tárcsázta a bátyját. Az 5 éves kislány azonnal reagált a helyzetre és ezzel mentette meg apja életét.

Kemma.hu

Dzsenifer, az 5 éves kislány felnőtteket meghazudtoló lélekjelenlétével és reakcióidejével mentette meg apukája életét. A tatabányai Czifrik János a kertjében volt, amikor nyolc darázscsípést szenvedett, amitől heves allergiás reakciót kapott. Mint mondta, az allergiájáról nem tudott, ez volt az első ilyesfajta rohama. A csípések után bemenekült házába, ahol kislánya azonnal észrevette, hogy baj van. A csöppség rögtön cselekedett és tárcsázta bátyját, aki riasztotta a mentőket és azonnal elindult, hogy segíthessen az édesapján.

Az 5 éves kislány hősiesen helytállt. Gyorsaságának és bátorságának köszönhetően életben maradt apukája.
Az 5 éves kislány hősiesen helytállt. Gyorsaságának és bátorságának köszönhetően életben maradt apukája
Forrás: Beküldött

Rohant a segítségért

A család barátja, Tóth Ádám mesélt az esetről. 

A kislány bátyja a szomszédom, ő rohant hozzám segítségért.

A család idősebbik tagját hívta az 5 éves kislány amikor észrevette, hogy apukájuk rosszul van. A fiú nem akarta húgára rakni a telefont, ezért rohant szomszédjához Ádámhoz, hogy tárcsázza a 112-t. Eközben azonnal autóba is ültek és elindultak Dzseniferhez. Az út alatt a mentőkkel és a kislánnyal is végig vonalban maradtak. Dzsenifer folyamatosan jelezte, hogy apukája éppen milyen állapotban van.

Dzsenifer végig hősiesen helytállt.

– mesélte a szomszéd.

Az utolsó pillanatig vele volt

Az apuka, Czifrik János egy ponton elájult. Dzsenifer ekkor sem ijedt meg, hősiesen hallgatott a fiúk utasítására és megpróbálta felkelteni apukáját, és sikerült is neki. Az újra eszméleténél levő János ekkor feltápászkodott, hogy segítségért induljon szomszédjaihoz, viszont ismételten elájult. Fia és Ádám ezután érkeztek a házba. Megpróbálták felkelteni Jánost, sikerült is, viszont nem látott. Ekkor már hallották, hogy megérkezett a mentő, így felsegítették és kikísérték őt. Dzsenifer az utolsó pillanatig apja mellett volt. Az 5 éves kislány hihetetlen lélekjelenlétének köszönhető, hogy apukája életben maradt.

Büszkék az 5 éves kislányra

Jánost kórházba szállították, ahol kiderült, hogy alacsony vérnyomása miatt nem látott ideiglenesen és ennek következtében ájult el. Látását szerencsére néhány óra alatt visszanyerte. Jelenleg otthon van családjával, de műtétre vár, mivel második esése következtében szilánkosra törte kulcscsontját.
Dzsenifer hőstettére nagyon büszke családja és környezete is. Amint megtudták, hogy mi történt, a szomszédok is dicsérték a kislányt. Ádám elmondása szerint: 

Folyamatosan gratulálnak neki az utcán, ha meglátják.

Dzsenifer hőstette példaértékű. Felhívja figyelmünket arra, hogy szülőként miért is fontos gyermekeinket felkészíteni az esetleges vészhelyzetekre.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában