Nyaralás

2024.06.23. 15:13

Hova megyünk szívesen nyaralni? Itt a lista!

Horvátország nincs messze, gyönyörű a tengerpartja és sok magyar tervez itt nyaralni. A dorogi utazási iroda vezetője szerint más a helyzet.

Kemma.hu

Horvátország turizmusa az eddigi eredmények alapján ígéretes kezdést mutat – derül ki az egyik, utazási szokásokat elemző cég közleményéből.

utazási szokások
Az utazási felmérések szerint az elmúlt hónapokban sokakat csábít a gyönyörű horvát tengerpart
Forrás: Beküldött

Szerkesztőségünkhöz eljuttatott felmérésekből látszik, hogy az első négy hónapban csaknem 40 ezer turista érkezett Horvátországba, ami az előző év első négy hónapjához képest 9 százalékos emelkedést jelent. Rámutattak arra is, hogy a vendégéjszakák száma is kiemelkedően magas volt az első negyedévben, növekedést mutat az elmúlt esztendő ugyanezen időszakához képest. Mindezek mellett pedig a szállodákban eltöltött éjszakák száma kiemelkedő növekedést mutatva, 33 százalékkal emelkedett. Főként olyan ikonikus helyszínek vonzzák a nyaralókat, mint Opatija, Istria és Zadar környéke, de a Plitvicei-tavak is látogatottak.

– Az iskola leállásával elindul az utazási dömping – helyesel Jászberényi Szalók Mónika, mikor az utazási szokásokról kérdeztük. Elmondta, hogy január és március között sokan foglalnak a dorogi utazási irodájában, nem véletlenül. A tapasztalat azt mondatja vele, hogy a 20-30 százalékos kedvezmény láttán egyre több család lesz híve az előre tervezésnek. Azért nagy igazság – teszi hozzá a Travel Angels irodavezetője – hogy a nyári hónapok last minute akcióival nem lehet versenyezni. Érdemes figyelni a kiírásokat, mert csak egyetlen hátránya van, hogy néhány nappal az utazás előtt kell lefoglalni a nyaralást, ám jóval kedvezőbb az ár.

utazás
A kultúrprogramok iránt érdeklődők a keszthelyi Festetics-kastély tökéletes választás
Forrás: 24 Óra Fotó: Szőts István

– Görögországba 75 ezer forintért lehetett utazni, ami magába foglalta a repülőjegyet és a szállást is. Mindez egy hétre szólt, egy főre – említi a legutóbbi ajánlatot Mónika, amit a szemfüles utazók néhány óra elteltével már le is foglaltak. Arra is volt példa – folytatja – hogy 100 ezer forint  alatt eltölthettek Szicíliában is egy kis időt - hasonló paraméterek mellett.

Kérésünkre sorrend is készült, melyik külföldi országba és városba mennek leginkább nyaralni a magyarok. Továbbra is vezet Törökország és Alanya. A második helyen Görögország és Korfu áll, a lista végén pedig Afrika és Egyiptom szerepel. Ezekre a tájakra 150 és 200 ezer forint között lehet elutazni a főszezonban, egy hétre, repülőjeggyel és transzferrel.

utazás
A gasztronómia is fontos szerepet játszik a szállás foglalásakor
Forrás: Beküldött

Utazás: hova megy a magyar szívesen nyáron?

Az idei évben minden harmadik magyar biztosan tervez legalább egy balatoni üdülést, a legtöbben nyáron pihennék ki magukat a magyar tengernél – mutat rá a Mandilla Hotel és Opinio kutatócég közös reprezentatív felmérése. Azt is írták, hogy többségük naponta legalább 10-20 ezer forintot költene el fejenként. A déli mellett sokan az északi partot választják a kulturális programok, a nyugalom, a természet és a helyi gasztronómia élmények miatt. A szállás kiválasztásánál pedig az ár mellett az elhelyezkedés, a minőségi szolgáltatások, a szoba felszereltsége, valamint a vendégszeretet is kiemelt szempont.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában