Jótékonysági előadás

2024.06.04. 18:09

Megtartja a Jászai Mari Színház Tompos Kátya támogatására szervezett előadását

Nemrég egy emberként fogott össze az ország Tompos Kátya gyógyulása érdekében. Végül meglett az összeg, hogy a színésznő megkapja a különleges kezelést, de sajnos már túl későn: Tompos Kátya május 31-én elhunyt. A színésznő megsegítéséből a tatabányai Jászai Mari Színház is igyekezett kivenni a részét: június 7-re hirdették meg a Jótékonysági Francia rúdugrás előadásukat.

Kemma.hu

Az egész országot megrázta a Jászai Mari- és Junior Prima díjas színművész halála. Tompos Kátya hosszú betegség után május 31-én, 41 éves korában hunyt el, pedig a kezelésére már össze is gyűlt a pénz. Mint arról korábban beszámoltunk, a színésznő halálhíre után türelmet kért a színház a Tompos Kátyáért szervezett előadás kapcsán. A végleges döntés június 3-án, hétfőn született meg.

Megtartja a színház Tompos Kátya gyógyulásának támogatására szervezett előadását, de a helyárak különbözetét visszafizetik a nézőknek
Megtartja a színház Tompos Kátya gyógyulásának támogatására szervezett előadását, de a helyárak különbözetét visszafizetik a nézőknek
Fotó: Prokl Violetta / Forrás: Jászai Mari Színház/Facebook

Mégis megtartják Tompos Kátya gyógyulásáért meghirdetett előadásukat

A meghirdetett előadást megtartjuk, így június 7-én 19 órakor szeretettel várjuk Önöket a Kamaraszínházban

 – adta hírül a Jászai Mari Színház hivatalos Facebook-oldalán. Hozzátették, hogy Tompos Kátya halálhírére tekintettel, a jótékonysági előadás emelt helyára és a Francia rúdugrás normál jegyára közötti különbözetet visszafizetik nézőiknek. Az előadással és a visszafizetéssel kapcsolatos további információkért a színház szervezését kereshetik a nézők.

A 41 éves színésznő olyan ritka daganatos betegségben szenvedett, amelynek a legmegfelelőbb kezelése Magyarországon nem elérhető, ezért a felépüléséért jótékonysági gálát és gyűjtést is szerveztek. Végül meglett az összeg, hogy Kátya megkapja a különleges kezelést, de sajnos már túl későn: Tompos Kátya május 31-én elhunyt. 

Mindenki Tompos Kátya gyógyulását akarta 

A teátrum – ahol egyébként Tompos Kátya fellépett még 2020-ban, a MOST FESZT 2020 ötödik napján, az ITT ÉS MOST KONCERT program keretében – a Facebookon arról ír, megindító volt látni nézőik gyorsaságát a támogatásnyújtásban, és mindannyian bizakodtak, hogy az összefogás ereje elég lehet gyógyulásához. Az élet azonban sajnos közbeszólt.

Így azonban maradt a kérdés: mi lesz az összegyűlt összeggel? A színésznő haláláról megemlékező posztjukban a színház azt írta, hogy a Fábián Juli Emlékalapítvánnyal és a színház fenntartójával történő egyeztetést követően későbbi időpontban tudnak majd tájékoztatást adni az összeg és az előadás sorsáról.

Hasonló jótékonysági előadás Egerben is lett volna, ez azonban elmarad, a korábban megvásárolt belépő és támogatói jegyeket pedig a Gárdonyi Géza Színház visszaváltja – számolt be róla a heol.hu.

A színésznő megsegítéséből a tatabányai Jászai Mari Színház is igyekezett kivenni a részét, így a június 7-re meghirdetett Jótékonysági Francia rúdugrás előadásukra továbbra is várják a nézőket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában