Kikapcsolódás

2024.06.05. 18:30

Szabadtéri játékokkal várják a tataiakat nyáron

Színes programokkal várják a közönséget Tatán az Angolkertben. A szabadtéri játékokon kicsik és nagyok is találnak nyári szórakozást maguknak.

Goletz-DeáK Viktória

Néhány héttel ezelőtt röppent fel a hír, hogy a tataiak nagy örömére újra jobbnál jobb előadásokkal telik meg az Angolkert felújított színpada. A szabadtéri játékokon mindenki talál kedvére való szórakozást.

Színes programokkal várják a közönséget Tatán az Angolkertben. A szabadtéri játékokon kicsik és nagyok is találnak nyári szórakozást maguknak.
A Tatai Szabadtéri Játékok színpadán az Anconai szerelmesek történetét is láthatja a közönség
Fotó: Tatai Szabadtéri Játékok/ Facebook

A Tatai Szabadtéri Játékok megvalósítása mögött példás városi összefogás áll: Tata Város Önkormányzata, Városkapu Közhasznú Zrt, tatai szállodák, éttermek, cégek támogatják a rendezvénysorozatot. 

Színes programok a szabadtéri játékokon

Szvatek Péter, a Tatai Szabadtéri Játékok vezetője a Kemma.hu-nak elmondta, hogy milyen elvek mentén alakult ki ez a gazdag nyári program. Kiemelte, hogy legfőképpen a nyári hangulatú, szórakoztató műfajú előadásokat részesítették előnyben, de a színvonalas operettgála, vígjáték és musical mellett komolyzenei koncertet és balettelőadást is tartalmaz a repertoár, mellyel a szabadtéri színpad múltjához nyúlnak vissza.

– A felnőtteknek szóló előadások mellett fontosnak tartom a gyerekelőadásokat is, hiszen a kisgyerekeknek, családoknak szóló előadások amellett, hogy kellemes és hasznos időtöltést biztosítanak a nyári szünetben, segítenek kinevelni a jövő kultúraszerető, színházba járó generációját is. A gyerekeknek szóló előadásokon nagy odafigyeléssel egy külön, fedéssel ellátott, árnyékos nézőteret alakítunk ki a legkisebbeknek. Ezzel az angolparki helyszínnel az Öreg-tó mellett egy új, kulturális és turisztikai fókuszú rendezvényt szeretne megvalósítani, előtérbe helyezve a kulturális turizmus támogatását – tette hozzá a vezető, aki bízik abban, hogy ebben a gazdag programkínálatban mindenki megtalálja ízlésének, kedvének megfelelő előadást és mindenkit szeretettel várnak a Tatai Szabadtéri Játékokra.

Színes programokkal várják a közönséget Tatán az Angolkertben. A szabadtéri játékokon kicsik és nagyok is találnak nyári szórakozást maguknak.
Tatán azt is megtudhatjuk a Hangjegy Színház vendégjátékából, hogy Szeretőből egy is sok
Fotó: Tatai Szabadtéri Játékok/ Facebook

Nagyobb nézőtér

Szvatek Péter, a Tatai Szabadtéri Játékok vezetőjétől megtudtuk azt is, hogy a telepített állandó nézőtéri székeket kiegészítették kényelmes karfás kerti székekkel, így növelni tudták a férőhelyek számát. 

– Minden székből a lehetőségekhez képest jó rálátást biztosítunk a színpad egészére. Pokróc helyeket biztosítunk a nézőtér mögötti füves rézsűs területre, ahol érkezési sorrendben tudunk helyet biztosítani azon nézőinknek, akik akár egy piknikkosárral érkezve, bor társaságában kívánják megtekinteni az előadásainkat, oly módon, hogy a többi nézőt ne zavarják – magyarázta az igazgató.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában