Tatabánya

2024.06.26. 16:03

Másodszor köszöntötte az orvosokat, védőnőket a város

Az idén második alkalommal szervezett ünnepséget Semmelweis-nap alkalmából Tatabánya. A megyei jogú város így köszönte meg az egészségügyi alapellátásában tevékenykedők, a felnőtt és gyermekháziorvosok és asszisztenseik mellett a védőnők munkáját.

Kemma.hu

A tatabányai önkormányzat már második éve szervezi meg a Semmelweis-napi ünnepséget a hivatalban, ezzel is tisztelegve a város egészségügyi alapellátásában dolgozók áldozatos munkája előtt.

Semmelweis-nap Tatabányán
A Semmelweis-nap kitüntetettjei: ők, hatan derekasan helyt álltak az elmúlt évtizedekre jellemző viharos egészségügyi helyzetben
Fotó: Bencsik János/Facebook / Forrás:  Beküldött

Június 25-én, kedden tartották az eseményt, amelyen az Orfeusz Társulat Demencia Brigádja lépett fel. Az idén 20 éves társulat Tós Hedvid, Magyar Katalin, Kaufman Márta, Haltrich Györgyi és Csernográcz Mária előadásában vitte „színpadra” a Traccs-partit.

Semmelweis-nap Tatabányán
Az Orfeusz amatőr színtársulat megnyitójával kezdődött a városi rendezvény
Fotó: Bencsik János/Facebook / Forrás: Beküldött

Szücsné Posztovics Ilona polgármester köszöntötte a nyugdíjba vonulókat. Elsőként Dr. Tálas Erzsébetet, aki aki 1990. június 1-től a mai napig a Gál István lakótelepi 6. számú felnőtt rendelőben dolgozik, ahol a hónap végén fejezi be a háziorvosi tevékenységét, majd megkezdi a jól megérdemelt nyugdíjas éveit. Majd asszisztense, Németh Anna is nyugdíjasként éli tovább a mindennapjait, aki 1992. óta dolgozik a doktornővel.

Semmelweis-nap Tatabányán
Sokan mondtak köszönetet a díjazottaknak és megtisztelték jelenlétükkel az eseményt
Fotó: Bencsik János/Facebook / Forrás: Beküldött

Tatabánya megbecsüli és anyagilag is elismeri az alapellátásban tevékenykedő orvosait, ösztönözve őket arra, hogy hosszú távon a városban képzeljék el jövőjüket. Ezért hűségjutalom mellett emléklapot kaptak a jubiláló orvosok. Elismerést vehetett át Dr. Nagy Gabriella, aki 1984. január 1-től 40 éven keresztül gyógyította a 23. számú felnőtt háziorvosi körzet betegeit. Asszisztense, Valkóné Mária munkája is kiérdemelte a dicső szavakat. Dr. Pluhár Szilviának, a Kodály téren található 3. számú gyermekorvosi körzetben dolgozó szakembernek pedig 35 év szolgálatért járt a kitüntetett figyelem.

Semmelweis-nap Tatabányán
Bencsik János, a térség országgyűlési képviselője is gratulált
Fotó: Bencsik János/Facebook

Szintén jubilált, 25 év szakmai munkáját köszönték meg Dr. Fehér Bélának, aki dolgozott a Tatabányai Szent Borbála Kórház Csecsemő-és gyermekgyógyászati osztályán, majd házi gyermekorvosi praxisban látta el Tarján, Tornyópuszta, valamint Héreg lakóit, de helyettesített Tatabányán, a kertvárosi gyermekpraxisban.

Semmelweis-nap a köszönet napja

Tatabányán 34 felnőtt és 13 gyermek háziorvosi és 8 fogászati körzet van. Emellett 21 védőnői és 10 iskolai védőnői működik a városban. Több helyen helyettesítéssel oldható meg az alapellátás. A háziorvosi rendszerben dolgozók átlagéletkora egyre magasabb. Többen végzik évek, évtizedek óta a munkájukat, és ezt szeretné a városlakók nevében is megköszönni az önkormányzat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában