Dallamok

2024.06.25. 16:33

RáHangolódnak a klasszikus zenére a táborozók

Hétfőn kezdődött és péntekig tart a RáHangoló tábor a Vértes Agorájában. Június 25-én látogattuk meg a csoportot: énekeltek, tapsoltak és muzsikáltak az apróságok. Mi is az a boomwhackers? Egy RáHangolós tudja a választ.

Kemma.hu

Ezen a héten tart a RáHangoló tábor, ahol a könnyűzene világába kalauzolják a tatabányai gyerekeket. A programoknak a Vértes Agorája adott otthont.

RáHangoló tábor a Vértes Agorájában
RáHangoló tábor a klasszikus zene világáról
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

Ocskai Gabriella, a RáHangoló produkció háziasszonya, a tábor vezetője terelgette a zene világában a gyerekeket. Általános iskolásokat, akiknek egy része a zeneiskolában is tanul.

RáHangoló a Vértes Agorájában
A résztvevők a hangszerek világába nyertek betekintést. Először elméletben ...
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

Ocskai Gabriella kérdésünkre elmondta: a tatabányai kulturális intézmény nyitása óta szervezik meg a RáHangoló tábort a tanév végén. Az Agorában tizenöt-húsz gyermeknek kínálnak egy héten át gazdag programokat: dalokat tanulnak, hangszereket készítenek, ismerkednek velük. 

RáHangoló a Vértes Agorájában
... majd gyakorlatban.
Fotó: Flajsz Péter

Bevezetik a gyerekeket a klasszikus zene világába és próbálják felkelteni az érdeklődésüket, hogy hangszeren játszanak vagy koncertre járó közönséggé váljanak később.

RáHangoló zenekar alakul

Először az ütős, később pedig a fúvós hangszerekkel ismerkedtek a gyermekek. Például a boomwhackers, azaz a csődob is sokak figyelmét lekötötte a foglalkozásokon. A résztvevők minden nap egy-egy könnyen befogadható zeneművel ismerkedhetnek meg, amelyekhez verseket, meséket, játékokat kapcsolnak, és különböző technikákkal papírra vethetik élményeiket. Kis hangszereket készítenek, tábori zenekart alakítanak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában