Programajánló

2024.06.28. 06:43

Food Truck Show és a Víz Zene mindenek felett: íme a legjobb programok a hétvégére

Ismét összegyűjtöttük nektek a legjobb hétvégi programokat Komárom-Esztergom vármegyéből. Programajánlókban megtaláltok minden fontos információt.

Kemma.hu

Sztárfellépőkkel jön az idei Víz Zene Virág Fesztivál

Most hétvégén, június 28-30-án rendezik meg a 30 éves hagyománnyal rendelkező Víz Zene Virág Fesztivált Tatán, amely rengeteg nagyágyúval készül. Ákos nagykoncerttel ékezik, de Pápai Joci, a Wellhello, T. Danny, Desh, a Nox és a Bagossy Brothers is színpadra áll az Öreg-tó partján június utolsó hétvégéjén. 

– Csapatunkkal olyan fesztiválért dolgozunk, amely az elmúlt 30 év hagyományait tisztelve, a kulturális sokszínűséget megőrizve teremt szerethető, családi és baráti közösségi teret – magyarázta az ügyvezető egy korábbi sajtótájékoztatón, amelyen részt vett Michl József, Tata polgármestere is, aki megerősítette azokat a kéréseit, amiket már az áprilisi testületi ülésen elmondott. 

– Szerettük volna, ha a hagyományokat követve a fesztivál megmarad családi fesztiválnak, ahol ingyenes, színvonalas programokkal várják az érdeklődőket. Illetve bevezetnek az ételekre és italokra egy ársapkát – szögezte le a város vezetője.

Kirándulás a legendák városában

A nyári szezon első kirándulásán igazán magasztos, festői helyre invitáljuk a különleges helyszíneket, történelmi és ismeret-terjesztő látnivalókat egyaránt kedvelőket. István királyunk születési és koronázási városában, Esztergomban töltünk el egy programokban ismét gazdag napot!
Idegenvezetővel az Altemplomtól a Kupoláig bejárjuk a felújított Bazilika minden zegét-zugát, természetesen az egyedi, felbecsülhetetlen értékű kegytárgyakat, koronázási öltözeteket és ötvösműveket őrző Kincstárat, a Vízivárosra és a Dunán átívelő a Mária Valéria hídra kilátást nyújtó Panorámatermet és kiállításait is megnézzük. 

Még a 100 méter magas, monumentális épület tetejére is felmászhatunk és a kupoláról élvezhetjük a Dunakanyar panorámáját! A Főszékesegyház parkja is rengeteg érdekességet tartogat. Elegendő, ha csak a Szent István király koronázási szobrot, a Magyarok Nagyasszonya szobrot, vagy a Sötétkaput említjük a sok egyéb mellett. De akár egy jó kávét is elfogyaszthatunk a Rondella Kávézó hangulatos várfalteraszán – áll az érdekesnek ígérkező esztergomi program Facebook-oldalán, amelyre június 29-én, szombaton várja az érdeklődőket.

Levendulamániások, figyelem!

Ez a program most nektek szól! Június 29-30-án reggel 8-tól este 8-ig lesz utoljára nyitva az esztergomi Kettőspince sor 17. szám alatt található levendulás. Mint azt az esemény oldalán írják, idén is tudtok kóstolni és vásárolni levendulás szörpöt, lekvárt, mézet, csokit, fagyit, pálinkát, macaront, lolli-popot! Lesznek zsákocskák, kerámiák, szappanok, és kávézni is lehet. 1200-2000 forintos zacskóba tudjátok szedni a virágot, ollót korlátozott számban tudnak biztosítani. A szervezők kérik, autóval ne menjen fel senki a hegyre, a buszfordulóban vagy a régi Kettős pince vendéglő előtt lehet parkolni.

A strandröplabda otthona lesz Tata

Tatán, az Epítők Parkjában nyolc nap alatt három nívós röplabdatornát is rendeznek. A kiemelt napokat az ÉDRA, a MÁV Előre SC, a Magyar Röplabda Szövetség és Tata Városának Önkormányzata közösen szervezi, az események pedig ingyenesen látogathatók lesznek. A rendezvény az Audi Hungaria Strandröplabda Országos Bajnokság második fordulójával startol el, melyet június 28-tól június 30-ig tartanak. A három napon át tartó eseményen a női és a férfi csapatok mellett ötcsillagos U18-as utánpótlás lány-fiú versenyzést rendeznek.

Az esemény Facebook-oldalán a további részletek mellett a program pontos menetrendjét is megtaláljátok, amely így néz ki: 

OB II. forduló:
28., péntek: délután selejtező - férfi/női
29., szombat: főtábla - férfi/női
30., vasárnap: elődöntők, helyosztók - férfi/női
A női, majd a férfi döntőt vasárnap 16 órától az M4 Sport élőben közvetíti!

Ismét Food Truck Show lesz Komáromban

Most hétvégén, június 28-30 között második alkalommal szervezik meg a Komáromi Food Truck Showt és Pikniket a Jókai ligetben. Az eseményen kulturális eseményekkel is várják az érdeklődőket, valamint gyerekprogramokkal készülnek. Horváth Zoltán, a Food Truck Show Hungary főszervezője elmondta, az ételek között a Belfrit, Black Heaven, Tom-Yum, Meraki, Che Che Burger, Crunchy, Mexkitchen, Pizz'Burger, The Grilled Piggy, Smokey Monkies BBQ, Szürkeharcsa Halbár és a ZING is képviselteti majd magát. Az italos truckok között szerepel a Borkas, Costa, Jack Daniel's Bar, Legenda, Mionetto, Sanpellegrino, Spritz Bar, és a Sörbie. Desszertekkel is készülnek, lesz Happy Churros, Levendula és a WaffelLand. Az eseményben résztvevő cégek és brandek teljes listáját az esemény Facebookján találjátok meg.

Ízek és Történetek - Gasztroséta a Piacon

Az új Esztergomi Piac ízekben és történetekben gazdag helyszín lett. Minden termelő és kereskedő nap mint nap azon dolgozik, hogy a vásárlók részére a legjobb minőségű és legfrissebb árut tudják biztosítani. Június 29-én, szombaton reggel 8 órakor igazi színes ízutazásra invitálják az ide látogatókat! Az új Esztergomi Piac különleges vezetett túráján belekóstolhatnak az érdeklődők az igazán friss és eredeti piaci ízekbe, miközben hangulatos környezetben ismerhetik meg a kereskedők, őstermelők egyedi történeteit. További részletek a Facebookon.

Nyáresti zenés kerti parti Alsógallán

Nyáresti zenés kerti partit rendeznek e hétvégén szombaton, este 6 órától Alsógallán, a József Attila Művelődési Házban. Az eseményen Herczog Ricsi zenél majd, részleteket pedig az esemény Facebook-oldalán olvashattok.

Omega musical Észak-Komáromban

Az észak-komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központban kerül műsorra az Omega együttes és az ExperiDance Production közös produkciója június 29. (szombat), 19 órától. Főbb szerepekben Szabó Máté, Füredi Nikolett, Békefi Viktória és Lux Ádám. Minden fontos részletet megtaláltok az esemény Facebookján.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában