2024.06.10. 19:03
Itt a levendulaszezon! Ezt a mentes teasütit te is imádni fogod
A levendulaszezon kezdetével számtalan recept közül szemezgethetünk. Izgalmasabbnál izgalmasabb finomságokhoz használva fel ezt a roppant egészséges fűszernövény. Most egy igazán ínycsiklandó receptet hoztunk, amelye a Mindmegette.hu oldalon bukkantunk.
Hozzávalók:
25 dekagramm gluténmentes liszt
17,5 dekagramm margarin
10 dekagramm porcukor
2,5 dekagramm nádcukor
2 evőkanál szárított, morzsolt levendula
Elkészítés
A levendulás teasüti tésztájához a margarint félig megolvasztjuk, majd hozzámorzsoljuk a levendulát. Habverővel közepes fokozaton 1-2 percig verjük. Hozzáadjuk a porcukrot, alaposan elkeverjük, majd hozzászitáljuk a lisztet és összedolgozzuk. Lisztezett deszkán átgyúrjuk a tésztát, majd két részre osztjuk. Akkora hengereket sodrunk belőle, amekkora sütiket kapni szeretnénk.
A deszkát meghintjük nádcukorral, jól átsodorgatjuk rajta a tésztahengereket, és folpackba csomagoljuk, és egy órát hűtőben pihentetjük őket. A hűtőből kivéve a hengereket tetszőleges vastagságú darabokra szeleteljük. A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, köztük 2-2 ujjnyi távolságot hagyva. Előmelegített sütőben, 160 fokon, 20 percig sütjük, majd rácson hűtjük az illatos finomságokat.