Búcsú

2024.05.06. 16:54

Elballagtak az oroszlányi végzősök + fotók

Nyolcvannégy tanuló intett búcsút az oroszlányi alma maternek. A végzős diákok szülők, rokonok, barátok előtt búcsúztak a Hamvas Gimnáziumtól és az Eötvösből.

Kemma.hu

Ötvennyolc végzős diák járta be utoljára az alma mater folyosóit a Hamvas Béla Gimnáziumban, hogy elbúcsúzzon az évekig második otthonként szolgáló intézménytől.

Végzős diákokat köszöntöttek Oroszlányban
Végzős diákokat köszöntöttek Oroszlányban
Fotó: Kele Zsuzsanna

Szombat délelőtt nagy volt a forgalom az oroszlányi középfokú intézmény körül. A ballagókat szülők, rokonok, barátok tömege várta az intézmény bejáratánál, ahol elsőként Fenyvesi Veronika, a Tatabányai Tankerületi Központ képviseletében egy Hamvas Béla idézettel köszöntötte őket. Lazók Zoltán polgármester a város nevében sok sikert, sikeres pályafutást és boldog jövőt kívánt a ballagóknak. Azt mondta, legyenek bátrak, kreatívak és soha ne feledkezzetek meg arról, honnan indultak. Városvezetői beszédében kiemelte, Oroszlány büszke minden egyes diákjára, és kíváncsi arra, miként viszik tovább a közösség hagyományait és értékeit.

Ballagás a Hamvasban
Dr. Radványiné Varga Andrea igazgató jutalmakat is átadott az ünnepség végén
Fotó: Kele Zsuzsanna

Dr. Radványiné Varga Andrea igazgató búcsúztatóját követően a tizenegyedikesek átvették az iskola zászlóját a végzősöktől, majd a hagyományoknak megfelelően a jutalmak, és a Palásti Tanárnő Díj átadásával zárult a gimnázium ballagási ünnepsége.

Végzős diákok búcsúztak az Eötvösből is

Ballagási ünnepséget tartott a TSZC Eötvös Loránd Szakképző Iskola is. Két végzős osztály, 26 vizsga előtt álló diák hallgatta meg Rajnai Gábor alpolgármester beszédét. Szerinte egyszerre van jelen az emlékezés és a búcsú, az útra hívás és az új iránti kíváncsiság. Emlékeztetett arra is, hogy a végső célig, a megérkezésig rengeteg nehézségen kell még keresztülverekedniük magukat. Amikor az utolsó megmérettetésre készülnek, érdemes visszaemlékezni, hogy milyen ismereteket kaptak, és milyen lehetőségekhez jutottak – fogalmazott a városvezető.

Az intézmény igazgatója, Bartalus Ilona megköszönte a szülők támogató együttműködését, majd egy Hemingway idézettel bocsátotta útjára a ballagókat.

Régi harcok, régi, kopott könyvek, derű, mosoly, néha fájó könnyek. Múlik minden, rohannak az évek, búcsút mondunk, múló diákévek.

Nem maradt el a hagyományos zászlóátadás, majd a két ballagó csoport osztályfőnöke – Takács Lajos és Sárközi-Seres Mónika – búcsúzott megható gondolatokkal. Végül a kiemelkedő tanulmányi eredményt elérő diákok oklevelet és jutalomkönyvet vehettek át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában