Tűzoltónap

2024.05.28. 15:42

Taroltak a kecskédiek a tűzoltóversenyen, a rédeiek is remekül szerepeltek

A Kecskédi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai minden kategóriában az élen végeztek. A Réde ÖTE pedig két kategóriában is a második helyet szerezte meg.

Kemma.hu

A Magyar Tűzoltó Szövetség Komárom-Esztergom Vármegyei Szervezete, továbbá az Oroszlány Önkormányzati Tűzoltóparancsnokság vármegyei tűzoltóversenyt és tűzoltónapot szervezett a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság támogatásával.

Az Oroszlányi Bányászati Múzeum adott otthont a tűzoltóversenynek
Az Oroszlányi Bányászati Múzeum adott otthont a tűzoltóversenynek
Fotó: facebook/Rédei Önkéntes Tűzoltó Egyesület

A rendezvényen kismotor-fecskendő szerelő versenyt tartottak, amelyen a beavatkozó állomány gyakorlati tudásáról, szakmai felkészültségéről adott számot. A megmérettetésre tizenkilenc csapat nevezett, a Kecskédi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai taroltak, ugyanis minden kategóriában az első helyen végeztek. Az egész napos rendezvényen a versenyen kívül a résztvevők megtekinthették az Oroszlányi Bányászati Múzeumot, kipróbálhatták a bányavasutat, valamint tárlatvezetés közben megismerkedhettek a bányász szakma szépségeivel. Az eseményre több szervezet főzéssel készült, hogy még hangulatosabbá tegyék az összejövetelt, amelyre közel ötszázan látogattak ki. A kecskédi csapat minden kategóriában az élen végzett, a rédeiek két számban is a második helyen végeztek. A bakonyaljai egyesület három csapattal nevezett a tűzoltóversenyre.

Több kategória volt a tűzoltóversenyen

Az ifjúsági vegyes kategóriában a Kecskéd ÖTE mögött a Réde ÖTE végzett, akárcsak az ifjúsági férfi kategóriában. A nőknél a kecskédiek mögött a vértessomlóiak értek be, a férfi kategóriában szintén a Kecskéd ÖTE győzött, másodikak a vértestolnaiak lett, a harmadik helyen pedig a Komárom HTP végzett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában