Elköszönés

2024.05.02. 13:50

Traktoros ballagás volt Tatán

Idén is hatalmas traktorokkal vonultak végig a végzős jávorkások Tatán. A traktoros ballagás már hagyomány az iskolában.

Kemma.hu

Hangos dudaszóval jelezték a traktorok, hogy megérkeztek a Kossuth térre. A Városháza előtt már izgatott ovisok és kisiskolások várták a hatalmas traktorokat, hogy közelebbről is megcsodálhassák a gépeket. 

Idén is hatalmas traktorokkal vonultak végig a végzős jávorkások Tatán. A traktoros ballagás már hagyomány az iskolában.
A traktoros ballagás során a végzősök a hagyomány szerint elköszönnek a várostól 
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

Közben a traktorokról sorra szálltak le a diákok, akik a téren felsorakozva köszöntötték Michl Józsefet, Tata polgármesterét. A végzősök a hagyományok szerint idén is ajándékkal érkeztek. A mezőgazdászok pálinkával, a kertészek palántákkal a cukrászok pedig egy címeres kenyérrel kedveskedtek a városvezetőnek. 

Traktoros ballagással búcsúznak

Körmendi Csaba, a Jávorka Sándor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum igazgatója elmondta, hogy a hagyomány szerint a ballagás előtti napon traktorral mennek végig a diákok a városon, hogy elbúcsúzzanak Tatától.

– A város biztosította a diákok számára, hogy mezőgazdasággal tudjanak foglalkozni. Hiszen azok a területek, amiken a növény és állattenyésztéssel tudnak foglalkozni a diákok, Tatához tartoznak és Tatától kapjuk kölcsön – magyarázta az igazgató.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában