Betondzsungel árnyékában

2024.05.06. 13:00

Rémült őzike rohangált a tömbök között egy észak-komáromi lakótelepen

A fiatal kis gida nem tudni, honnan tévedt a betondzsungel környezetébe. Az őzike, mint az a videón is jól látszik, rémülten kereste a kiutat.

Kemma.hu

Mint arról a Szia Komárom hivatalos Facebook-oldalán beszámoltak, egy őzike szaladgált Észak-Komáromban, a 7-es lakótelepen. A videón jól látszik, hogy az állat rémülten keresi a kiutat a betondzsungelből.

A rémült őzike a tömbök között próált kiutat találni magának
A rémült őzike a tömbök között próált kiutat találni magának
Forrás: Szia Komárom/Facebook

Nem csak Észak-Komáromban, de vármegyénk számos lakott területén kószáltak már vadak. Mint arról korábban mi is beszámoltunk, a vadak számára az ember által lakott települések gyakran bőségesebb táplálékot biztosítanak, mint a természetes élőhelyük.

Míg az őzike félve, a vaddisznó már bátrabban tér be hozzánk

Tatabányán a legnagyobb gondot korábban  a vaddisznók jelenléte okozta, hiszen ez a legnagyobb testű olyan állat, amelyik képes elviselni, illetve megszokni az ember közelségét, és számára az általunk elszórt hulladék remek élelemforrás.

A mostani videón látott őzike eddig kérdéses, hogy honnan tévedt a házak közé, hiszen a lakótelep környékén nincsen olyan terület, amely a vadak számára frekventált helynek számítana.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában