Kérdések

2024.05.07. 17:20

Mi lesz veled, Malom-tó? - fejlesztés helyett igényfelmérés indult

Mi a kapocs a Malom-tó és a bányászat között? Egyebek mellett ilyen és hasonló kérdésekre keresik a választ az oroszlányi beruházás kapcsán.

Kemma.hu

Lakossági kérdőív jelent meg a Malom-tó környezetének és Oroszlány zöldfelületeinek használati szokásairól a városi honlapon. Az oroszlányi beruházás helyzete egyelőre nem tisztázott.

Oroszlányi beruházás: indul a Malom-tó fejlesztése Oroszlányban
Oroszlányi beruházás indul: tervek már vannak, ahogy ígéret is a fejlesztésre
Fotó: Flajsz Péter

Az Oroszlányi Ingatlankezelő és Hasznosító Zrt. (OIH Zrt.) által jegyzett lakossági felmérés nemrégiben megjelent az oroszlany.hu-n. Mint írják, a TOP Plusz–1.2.1-21 „Zöld fejlesztések” projekt kapcsán a bányászvárosban a Malom-tó környezete hamarosan egy nagyobb fejlesztésen esik át, amelyben a városi zöldfelület használati szokásokra vonatkozó kérdőív kitöltésével a lakosság is részt vehet, észrevételeket tehet. Ilyen és hasonló kérdéseket vetnek fel:

  • Tudta Ön, hogy a Malom-tó használata 40-50 évvel ezelőtt a bányászathoz kötődött?
  • Milyen érzései vannak a bányászathoz kötődő múlttal kapcsolatban? 
  • Mennyire kedveli az Malom-tavat és környezetét?
  • Mi az a tevékenység, amit a legszívesebben végez a Malom-tó környékén?
  • A Malom-tó környezetében mi az első három dolog, amit legelőször megváltoztatna, ha kezében kerülne egy varázspálca?

És egyéb hasznos kérdések is vannak, amelyek a biztonságra és a városszeretetre kérdeznek rá.

Az oroszlányi beruházás elindult, csak kérdésekkel

2022 év végén írtunk arról, hogy zöld utat kapott a Malom-tó fejlesztése Oroszlányban. A bruttó 300 milliós támogatásból megújuló oroszlányi beruházásról már tervek is születtek. Másfél évvel ezelőtti cikkünkben megírtuk, hogy 3 éven belül megvalósuló projekt zöldfejlesztést is tartalmaz, amely során az őshonos és nem allergén növények telepítésé a cél, továbbá kialakítanak vízvételi lehetőséget is. Csaknem 700 méter út és sétányfejlesztést tartalmaz. A projekt során a zöldfelület közösségi és sport funkciója bővül. A tó körbejárható lesz, rendes világítással és sportpályákkal. Fejlesztik a kamerarendszert és felújítják a hidakat. 

Az oroszlányiak alig várják, hogy megtörténjen az első kapavágás. Az oroszlany.hu cikke szerint azonban még csak a lakossági igényfelmérésnél tart a folyamat. Az OIH Zrt. közleménye szerint a városi zöldfelület használati szokásokra vonatkozó kérdőív kitöltésével a lakosság is részt vehet, észrevételeket tehet. Ezért volt szükség a kérdőívre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában