Cukiság

2024.05.04. 08:10

Videón a nagy kacsamentés: így lettek a nap hősei az oroszlányi tűzoltók

Happy enddel végződő állatmentéshez siettek a tűzoltók.

Kemma.hu

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hivatalos Facebook-oldala számolt be arról a kacsamentésről, amelyben tíz kicsi kacsacsemete esett egy csatorna csapdájába a napokban.

Kacsamentés, tűzoltók, Oroszlány
Kacsamentéshez siettek a tűzoltók Oroszlányban
Forrás: Oroszlány Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság

Mint írták, a tettüket elfedte egy fedlap, de az oroszlánszívű oroszlányiak ezt nem nézték tétlenül. A kacsamama is beleesett, csak ő a kétségbe, így hiába próbálta a távolsági gyermeknevelést, nem ment, maradt a tűzoltókba vetett bizalom.

A megmentett kiskacsák
Forrás: Oroszlány Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság

Szerencsére hamar érkezett is a segítség, és minden jól alakult. Az oroszlányi tűzoltók tudósítása szerint a rácsokat több helyen kéziszerszámokkal felnyitották és a bajba jutott állatokat kézzel kiemelték. A mentést végig figyelte a kiskacsák anyukája. Dobozba helyezték őket, és a pár száz méterre lévő városi tóhoz vitték, ahová az anyuka végig követte őket. Majd a tóba engedést követően együtt elúsztak. A kacsák azóta úsznak a boldogságban. 

A mentésről videó is készült, amit az alábbi videón, vagy a BM Országos Katasztrófavédelem hivatalos Instagram-oldalán lehet megtekinteni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában