Közös erővel

2024.05.07. 13:40

Játszótér Súron: Már csak néhány mozzanat és átadják a megújult Pipi-teret

Közösségi összefogásnak köszönhetően hamarosan megújul a Pipi-tér. A súri játszótér új köntöst kap.

Kemma.hu

Ismét összefogtak a súriak. Ezúttal a Pipi-tér, vagyis a bakonyaljai játszótér újul meg ennek köszönhetően.

Megújul a Pipi-tér, a súri játszótér
Megújul a Pipi-tér, a súri játszótér
Fotó: facebook/Súr Község Önkormányzata

– Most már az a generáció, akik használták sok-sok éve, amikor gyerekek voltak, jöttek segíteni a felújításban – emelte ki lapunknak Sógorka Miklós, a település polgármestere.

A játszótér kialakításához egyetlen fa kivágására volt szükség annak idején. A több mint száz éves gesztenyesor azóta is árnyékot tud adni az erre járóknak. 

A családok, édesanyák és gyermekeik találkozóhelyét 2009-ben avatták fel, azóta is a súriak nagy kedvence. A csodálatos helyen fekvő Pipi-tér nyáron is árnyékos, amely most már lassan új köntöst ölt. Megtudtuk, hogy nem csupán a helyiek kétkezi munkájának köszönhető a változás, hanem a szülők anyagi támogatással is hozzájárultak, sőt, még azok is segítettek anyagi forrásokkal, akik, már nem élnek Súron. Még néhány elem hátra van, egy kis festés, a fészekhinta és a dupla hinta, hamarosan ezek is a helyükre kerülnek. A sokak által várt játszóház, no, és a Pipi-tér, a tervek szerint június 1-jétől már várja kis lakóit.

Megújul a súri játszótér, a Pipi-tér

Ismét egy lépéssel közelebb kerültek a felújított játszótér átadáshoz. A közösségi összefogásnak köszönhetően megújulhat a Pipi-tér Súron. A kétkezi munka mellett az önkormányzat és a szülők anyagi támogatása is kellett, hogy megszépüljön a bakonyaljai közösségi terület.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában