Keresés

2024.05.02. 13:12

Eltűnt egy 12 éves fiú a Pilisben

Elszakadt szüleitől és eltévedt egy fiatal fiú túrázás közben a Dobogókőnél szerdán. A 12 éves eltűnt gyereket a rendőrök találták meg.

Kemma.hu

Az esztergomi rendőrök találták meg azt a 12 éves kisfiút, aki túrázás közben szakadt el szüleitől. Komárom-Esztergom vármegyei rendőrség közösségi oldalán számoltak be arról, hogy május 1-jén délután jelentette be egy nő, hogy Dömös és Dobogókő között családi túrázás közben szem elől vesztették 12 éves gyermeküket. Hiába keresték a fiút, az eltűnt

Elszakadt szüleitől és eltévedt egy fiatal fiú túrázás közben a Dobogókőnél szerdán. A 12 éves eltűnt gyereket a rendőrök talált
Az eltűnt fiút szerencsésen megtalálták. A rendőrség tanácsaival pedig minden kirándulás élmény lehet
Fotó: Komárom-Esztergom vármegyei rendőrség / Forrás: Facebook

Keresték az eltűntet 

Az anya a kiinduló állomásnál várta elveszett fiát, míg az apa az erdőben kereste őt. Az esztergomi egyenruhások Pilismarót területén találták meg 40 percen belül az eltévedt gyermeket, majd a szülőkhöz vitték. 
Ez a történet szerencsére jól végződött, a rendőrség tanácsai pedig segítenek, hogy minden kirándulás jó élmény maradjon.

 Fontos a felszerelés

• Túrázás előtt tájékozódjanak az útvonalról, amerre haladni szeretnének, és soha ne térjenek le a kijelölt turistaútról!
• Indulás előtt töltsék fel mobiltelefonjaikat!
• Vigyenek magukkal elemlámpát tartalék elemekkel akkor is, ha világosban tervezik a túra befejezését! Ne a mobiltelefont használják világításra, mert az gyorsan lemeríti a készüléket!
• Töltsenek le túrázást segítő mobilapplikációt, amely offline állapotban is használható navigációra
• Készüljenek fel rá, hogy az időjárás bármikor elromolhat, vigyenek magukkal esőkabátot, meleg ruhát, elegendő élelmet és vizet!

Legyenek óvatosak 

• Ha nem ismerősek a környéken, ne menjenek be messzire az erdőbe, mert lehet, hogy nem találják meg a kifelé vezető utat!
• Figyeljék meg menet közben a tereptárgyakat – templomtorony, vadászles, jellegzetes épület –, ez segít azonosítani a pozíciójukat!
• Ha eltévedtek, ne várják meg a segélyhívással, míg besötétedik, mert akkor a mentőcsapatnak is nehezebb dolga lesz már!
• Beszéljék meg egy otthon maradó ismerősükkel, hogy merre tervezik a túrát, és kérjék meg, ha az előre megbeszélt időpontban nem jelentkeznek nála, értesítse a hatóságokat!
• A túrázók ne tévesszék szem elől egymást, mindig együtt haladjanak!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában