Föld napja

2024.04.19. 07:37

Felvették a kesztyűt a szemét ellen

Vedd fel a kesztyűt akció keretében tisztult meg a Labanc és Pénzes patak környezete a napokban. A szemétszedést az egyik oroszlányi cég koordinálta és a Föld napja környékére időzítették.

Kemma.hu

Csaknem 70 ember és több mázsa szemét gyűlt össze az oroszlányi víztisztító membrángyár közösségi akcióján. Szemétszedés indult két pataknál.

Szemétszedési akciót indított az egyik oroszlányi cég
Szemétszedési akciót indított az oroszlányi víztisztító membrángyár
Fotó: OIH Zrt. Facebook

Az április 22-ei Föld napja apropóján hívták életre a szemétgyűjtő akciót, melynek keretében a Labanc és a Pénzes patak medrét tisztították meg. A mederben és a nádasban porszívót és televíziót is találtak, sőt veszélyes hulladéktól is megszabadították a területet.

A szemétszedés számokban

A Vedd fel a kesztyűt programot a Veolia Water Hungary Kft. koordinálta és az Oroszlányi Ingatlankezelő Zrt. is képviseltette magát a programon. Összesen 97 kilogramm elektronikai és fém hulladék, 115 kilogramm autógumit, 23 kiló Pet palackot, 20 kiló aludobozt és 845 kilogramm egyéb hulladékot találtak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában