Időjárás

2024.05.02. 04:30

Kiadták a figyelmeztetést Komárom-Esztergomra: heves zivatarok zavarhatják meg a jó időt

Mondjuk, milyen lesz az időjárás csütörtökön.

Kemma.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kiadta az elsőfokú, sárga figyelmeztetést az ország nagy részére csütörtökre, így Komárom-Esztergomra is a heves zivatarok lehetősége miatt. Mint írják, elsődleges veszélyforrást ilyenkor a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat.

Forrás: met.hu

A prognózisuk szerint csütörtökön erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, de a legtöbb helyen több órára kisüt a nap. Átmenetileg kevesebb, majd délutántól egyre több helyen várható ismétlődő zápor, zivatar. Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat. Legkisebb eséllyel az északkeleti harmadban lehet csapadék. A délkeleti szelet többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 21 és 26 fok között alakul, azonban a tartósabban csapadékos helyeken ennél hűvösebb maradhat az idő.

A koponyeg.hu előrejelzése szerint csütörtökön a gyakran erősen gomolyfelhős égből délnyugat felől több hullámban fordulhatnak elő záporok, zivatarok. A délkeleti szél erős, zivatarok környezetében viharos lesz. 20-21 fok köré csökken a hőmérséklet.

Forrás: met.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!