Fejlesztés

2024.04.24. 15:10

Jó hír a lovaglás szerelmeseinek, lóháton barangolhatják be a Pilis erdőit

Újabb fejlesztés történt a Pilis-Dunakanyar térségében. A projektnek köszönhetően új értelmet nyer a lovaglás a régió turizmusában.

Walczer Patrik

Az MTI tudósítása szerint a keddi pomázi átadóünnepségen Vitályos Eszter kormányszóvivő, a Pilis-Dunakanyar térségének országgyűlési képviselője ismertette: a szlovák-magyar határtérségben 1,5 milliárd forintból megvalósult lovas és kerékpáros projekt egyszerre szolgálja a közösségépítést, a családok egészségét és a hagyományőrzést. Emellett pedig még többen kaphatnak kedvet a lovagláshoz.

Újabb fejlesztés történt a Pilis-Dunakanyar térségében. A projektnek köszönhetően új értelmet nyer a lovaglás a régió turizmusában.
Lovasok a szlovák-magyar határtérségben 1,5 milliárd forintból megvalósult lovas és kerékpáros projekt átadásán a pomázi Magyar Vár Táborban 2024. április 23-án. A fejlesztés új lendületet adhat a lovaglásnak a térségben
Fotó: Koszticsák Szilárd / Forrás: MTI

Új értelmet nyer a lovaglás a pilisi térségben

A Bike and Horse riding projekt a pomázi Magyar Vár Alapítvány és a Vág-Duna-Ipoly Regionális Társulás közös, határon átnyúló vállalása, melyet Interreges pályázat keretében valósítottak meg. A fejlesztésre az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával nyílt lehetőség.

Szlovákiában Párkány és Karva között 12,3 kilométer hosszan kerékpárút létesült. A pomázi alapítvány a lovas- és a falusi turizmus fejlesztése érdekében többek között feltérképezte és járhatóvá tette a Pomáz és Esztergom közötti, 39 kilométer hosszú lovas útszakaszt, kijelölte a GPS-útvonalat és feltöltötte azt a Természetjáró applikációba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában