Környe

2024.04.23. 17:15

Vérrög okozhatta a frontális balesetet

Érdekes részletek derültek ki a környei balesettel kapcsolatban. Brutális karambol történt április 19-én: kamion ütközött kisteherautóval.

Kemma.hu

Vélhetően tüdőembólia okozta a környei balesetet, amikor egy kacsázó kamion tért át a szembejövő sávba. A végeredmény, hogy frontálisan ütközött egy kisteherautóval április 19-én Környén

Kamion és kisteherautó ütközött péntek délelőtt Környén baleset
A kamion sofőrje vélhetően rosszul lett, mielőtt a szembe sávba hajtott volna
Forrás: Tatabánya HTP

A baleset a Beloiannisz utcában, a 8135-ös út 8-as és 9-es kilométere közötti szakaszon történt.  A ripost. hu információi szerint a kamion sofőrje nem műszaki hiba vagy figyelmetlenség miatt sodródott át a másik sávba. Meg nem erősített információk szerint a férfi vezetés közben lett rosszul, aminek következtében elvesztette az eszméletét és irányíthatatlan lett a jármű.

Úgy tudjuk, a kamion sofőrje vagy szívinfarktust kapott vagy pedig tüdőembóliát. A helyszínre érkező mentők  hosszú percekig próbálták újraéleszteni, de már nem lehetett megmenteni az életét. A kisteherautó sofőrjét életveszélyes állapotban szállították kórházba.

A tromboziskozpont.hu cikke szerint a tüdőembólia az az állapot, amikor a vérkeringéssel elsodort embolus (alvadt vér, esetleg zsírszövet, levegő, egyéb idegen szövet) elzárja a tüdő fő- vagy mellékartériáit.

A tüdőembólia tünetei, kimenetele attól függ, mely artériát érinti az elzáródás. Súlyos esetben, mikor a tüdő fő ereit zárja el, hirtelen halállal is végződhet. Az esetek 1/3-ában félrediagnosztizálják a problémát, főként akkor, ha a beteg kórelőzményében tüdőgyulladás, asztma szerepel. Mélyvénás trombózis esetén, a szövődmények elkerülése érdekében elengedhetetlen a mihamarabbi szakorvosi segítség, illetve az időszakos kontroll.

A betegség kiváltó oka sok minden lehet:

  • mozgásszegény életmód (például ülőmunka, hosszas fekvőápolás és/vagy ágyhoz kötöttség, sérült végtag tartós rögzítése),
  • vér fokozott alvadékonysága (például daganatos megbetegedés, fogamzásgátló szedése, dohányzás, vérképzőszervi betegség vagy genetikai okok miatt),
  • erek belhártyájának károsodása (például hosszú időre behelyezett vénás katéter, gyulladásos betegség). 

A kamion sofőrje rosszul lett?

A panaszok az elzáródás mértékétől és helyétől függően igen változatosan lehetnek, sokszor nincsenek jellegzetes tünetek. A tüdőerek részleges elzáródása fokozott nyomást ró a jobb szívfélre, melynek következtében nehézlégzés, mellkasi fájdalom, fulladás, szívdobogásérzés jelentkezik. Nem ritka a bőr kékeslilás elszíneződése, illetve a fájdalmas köhögés és vérköpés. Nagyobb fokú vagy teljes elzáródás esetén a vérnyomás erősen, hirtelen lecsökken, mely eszméletvesztéssel, orvosi ellátás és segítség hiányában pedig hirtelen halállal is járhat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában