Állatvédelem

2024.01.10. 14:11

Példás összefogással az állatok védelméért: sikeres esztendőt zártak állatvédőink

Saját programjain felül 115 civil állatvédő szervezetet és húsz állatkertet részesített anyagi, 93 szervezetet tápadomány-támogatásban a tavaly alakult Közös ügyünk az állatvédelem közhasznú Alapítvány.

Kemma.hu

Az első és egyetlen törvény által létrehozott állatvédelmi alapítvány legfontosabb feladata az állatvédelmi jövőtervezés, ismeretterjesztés és megelőzés. Az alapítvány 2023-ban éves költségvetése nagyjából felét, 123 millió forintot fordított az állatvédelem kiemelt feladataira – közölte a szervezet. 

Mint írták, ebből az összegből állatvédő civil ernyőszervezetek fejlesztésére, prevenciós és edukatív munkájának segítésére, az állatkertek állatmentő és fajvédelmi tevékenységének erősítésére és az Állatorvostudományi Egyetem civil állatvédőket segítő ivartalanítási programjának támogatására fordította. Az alapítvány ezen felül állatvédelmi rendezvényeket szervezett és támogatott, elindította állatvédelmi tudásbővítő kompetenciaprogramját, ösztöndíjprogramot hirdetett, valamint kutyaasszisztált foglalkozássorozatot indított útjára Magyarország hátrányos helyzetű térségeiben. 

„Az alapítványnak közfeladata az állatvédelem népszerűsítését célzó tudományos és oktatási tevékenység ösztönzése, az állatvédelem fontosságának a tudatosítása és továbbadása a fiatal generációk számára” – emelte ki a közlemény. 

Mint arról korábban beszámoltunk, az alapítvány támogatásával az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) tagjai, így tatabányai polgárőrök is vállalták, hogy segítenek felderíteni azokat az eseteket, ahol nem érvényesül a felelős állattartás, illetve fennáll az állatkínzás gyanúja. Az OPSZ újonnan alakult Kutyás Szolgálati és Állatvédelmi Tagozatának elnöke Molnár Zoltán, a Tatabányai Polgárőr Egyesület elnöke lett. 



 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában