Téli sportok

2024.01.08. 13:55

Olimpikon, igazi sífutó legenda vezette be a sírollerezés rejtelmeibe a gyermekeket Esztergomban

Holló Miklós személyében a minap igazi legenda ismertette meg a Grand Hotelben vendégeskedő gyermekeket az egyre népszerűbb sportággal, a sírollerezéssel.

Kemma.hu

Holló Miklós a sírollerek felépítését is elmagyarázta

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

A Vasas SC Sí Szakosztályának igazgatója a klub edzőivel és növendékeivel felejthetetlen élményt nyújtott az érdeklődő fiataloknak. A szülőket, nagyszülőket pedig büszkeséggel töltötte el, hogy a gyermekek hasznosan, aktív mozgással töltötték a téli szünidő egyik délutánját.

– Már korcsolyázik? – érdeklődött Holló Miklós az egyik kislány kapcsán az édesapától.

– Még nem nagyon, még csak ismerkedik vele. Most elsős az iskolában – felelte az apuka, akivel aztán közösen megpróbáltak neki való lábbelit keresni.

– 33-as méretű jó lehet? Gyere ügyesen próbáljuk meg, olyan mintha egy csizmába kellene belebújnod. Aztán rálépsz a rollerre, megnézzük, hogy gurul, majd ha ráéreztél, a másik lábadra is felveheted – biztatta újdonsült tanítványát a mester.

Holló Miklós (jobbra) és segítői megtanították az alapokat
Fotó: Walczer Patrik / Forrás:  24 Óra

Holló Miklós természetesen az oktatás közben lelkesen mesélt az érdeklődőknek. Például megtudhattuk, hogy sífutásban szerepelt a 1968-as Grenoble-i téli olimpián, később sportvezetőként további három téli ötkarikás játékokon is részt vett. A magyar bajnoki sikerek mellett számos világbajnokságon és világkupa versenyen is képviselte a magyar színeket, sőt a Vasa-futás (Vasaloppet) nevű klasszikus, 90 kilométeres, embert próbáló svéd sífutó versenyen is láthattuk őt.

Elhangzott, hogy a síroller sportágban világkupát is rendeznek, sőt a férfi és női mezőnyben is büszkélkedhetünk magyar világbajnokkal is. Holló Miklós is számos versenyt szervez, volt hogy a Hungaroringen is sírollerezhettek. Arról is mesélt, hogy évtizedekkel korábban még maguknak gyártottak rollereket.

Élvezték a gyermekek az oktatást
Fotó: Walczer Patrik / Forrás:  24 Óra

A remek program Albert József szervezésében valósult meg, aki a hotelben számos hangulatos beszélgetős este szervezője és moderátora is egyben. József, korábbi munkahelyének jóvoltából, ismerkedett meg Holló Miklóssal, akivel több évtizede jó kapcsolatot ápolnak. A sikeres együttműködésük révén országszerte több helyszínen tartottak már oktatást a hotelek vendégeinek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában