2024.01.04. 15:00
Forralt borokat kínáltak a tokodi pincék
Hagyományteremtő céllal első alkalommal rendezték meg a ForraltBorutat, melynek a hangulatos pincevölgy adott otthont – számolt be az eseményről a dorogimedence.hu.
Több száz érdeklődő látogatott ki a helyszínre, ahol a Kovács Pince, a Kisvölgy Pincészet, a Máguska Pince, és Vargha Pince megannyi finomsággal várt mindenkit.
Kecskeméti István, a Máguska Pince tulajdonosa, a ForraltBorút főszervezője a sajtó képviselőinek elmondta, hogy a nagy sikerű nyári borút adta az ötletét az óévzáró téli rendezvénynek. Az említett pince négyfajta forralt bort, újborokat, valamint fűszeres meleg almalét, kocsonyát és házi készítésű süteményt is kínált a hozzájuk betérőknek.
A Kovács Pincészetnél az igazi klasszikus vörös forralt bor mellett palackérett idei borokat, illetve habzóborokat, zsíros kenyeret és sváb tunkedlit is lehetett fogyasztani. A Vargha Pince a forralt- és újborok mellett tonkababos-meggypálinkás forrócsokival, különböző pálinkákkal és málnapálinkás-csokiöntetes fánkkal, míg a Kisvölgy Pince újborokkal, konyakos forraltborral, forró teával, mákos gubával, főtt virslivel, valamint füstölt libamelles sólettel várta az érdeklődőket. W. P.