Utánpótlás

2023.12.28. 10:31

Utánpótlás a rendőröknél: új szolgálati kutyákat keresnek megyénk egyenruhásai

A rendőrség új szolgálati kutyákat keres. Főleg német juhászkutyákat, malinois-kat, holland juhászkutyákat, illetve ezen fajták keverékeit várják.

Kemma.hu

A police.hu számolt be arról, hogy a rendőrség a szolgálati kutyái utánpótlása érdekében kutyakiválasztási eljárást tart 2024. január 10-én 9 – 12 óra, valamint január 11-én 9 – 12 óra között a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Dunakeszi telephelyén (2120 Dunakeszi, Repülőtéri utca 3.), ahová olyan kutyák bírálatra felvezetését várják, melyek megfelelnek a feltételeknek.

A kiválasztási eljárásra a [email protected] e-mail címen lehet jelentkezni. 

Főleg német juhászkutyákat, malinois-kat, holland juhászkutyákat, illetve ezen fajták keverékeit várják, de természetesen bármilyen eb részt vehet a kiválasztáson. Az azenkutyam.hu szerint az eljárás több részre osztható. Először történik a szemrevételezés, amikor megnézik a kutyákat. Ezután ellenőrzik a kutyák oltási könyvét, okmányait.

Ha mindent rendben találnak, jön az általános viselkedésvizsgálat, ami egy lövéstesztet foglal magában. Ugyanis nagyon fontos, hogy egy rendőrkutya ne ijedjen meg a lövés hangjától. Ilyenkor vaklőszerrel leadnak egy lövést, és megfigyelik, hogyan reagálnak rá a jelentkezők. Ezután a kereső képességüket vizsgálják. Itt az a legfontosabb, hogy ne tudja elterelni semmi zavaró inger a kutyák figyelmét. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában