Ünnep
2023.12.24. 06:30
Ünnepi recept: majonézes, hagymás krumplisaláta
Már teljesen kész az ünnepi menü, de egy laza salátát még összedobnál? itt a tökéletes választás a hal vagy a hús mellé.
Kemma.hu
Majonézes krumplisaláta
Forrás: mindmegette.hu
A Mindmegette receptjei közül a lilahagymás, majonézes krumplisalátát hoztuk el az ünnepi menü mellé.
Hozzávalók:
3 fej lilahagyma, fél dl olaj, 10 evőkanál majonéz, 2 dl tejföl, 1,2 kg burgonya, 4 tojás, 1 evőkanál mustár, só, bors, csipet cukor
Elkészítés:
- A majonézes krumplisaláta elkészítéséhez a burgonyát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, felteszük főni 2 kiskanál sóval.
- Közben a lila hagymát vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, kevés olajon megpároljuk.
- A tojásokat keményre főzzük, és miután kihűltek, felkockázzuk.
- A majonézt és a tejfölt összekeverjük a mustárral, sóval, borssal és egy csipet cukorral. Igazából ízlés dolga, hogy ki miből mennyit rak bele, de a mártásnak elég erőteljes ízűnek kell lennie, mert a krumpli sokat lágyít rajta.
- A megfőtt krumplit, leszürjük, kihűtjük, és összekeverjük a saláta hozzávalóit. Azonnal is tálalhatjuk, vagy pihentethetjük a hűtőben.
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre