Ünnep

2023.12.28. 17:48

Nem mindennapi karácsonyi hangulat uralkodik a Konzumban, valahol a női mosdó határában

Ki ne ismerné vármegyeszékhelyünk Konzum épületét!

Kemma.hu

A Konzumban érdekes helyen áll az idei karácsonyfa

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

A város mai értelemben vett területén 1884. július 15-én indult meg a vasúti forgalom, amikor megnyitották a Kelenföld és Újszőny (ma Komárom) közötti, kilencvenkettő kilométer hosszú vasútvonalat. A mai, bevásárlócsarnokként is működő állomásépületet 1988-ban adták át, a peronokra vezető gyalogos felüljáró két évvel később készült el. A vasútállomás két illemhelyisége között ebben az időszakban évek óta egy feldíszített karácsonyfa áll.

A nem túl impozáns épület falai között igazi felüdülés a látvány. Sándor Jánosné, a Konzum Társasház gondnoka harmincnégy éve dolgozik a cégnél, és minden évben készül az ünnepre. Lapunknak elárulta, hogy idén azoknak a gyermekeknek, akik arra jártak, ajándékkal készültek. Az ötletüket megosztották az internetes közösségi oldalon, amelyre szép számmal jelentkeztek a segítenivágyók.

– Harminc zsáknyi felajánlás érkezett a városból, sőt, az egész vármegyéből. A karácsonyfát minden évben megcsodálják az erre járók. A mosdókat is gyönyörűen felújítottuk, mert nagyon csúnya volt már, úgyhogy a ház összeadta a felújításhoz szükséges pénzt – emelte ki Sándor Jánosné, aki sok gondot fordít a tisztaságra, és arra, hogy ünnepi hangulatot varázsoljon az épületbe.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában