Kitüntetések

2023.11.09. 20:38

Elismeréseket adtak át a Szociális munka ünnepén Tatabányán +fotók

Csaknem harminc elismerést adtak át Tatabányán a Szociális munka ünnepén. A polgármesteri hivatal nagytermében szervezett ünnepségen köszöntötték a szociális szakma elhivatott munkatársait.

Kemma.hu

A Tatabányai Járási Egyesített Szociális Intézmények programján megtelt a nagyterem. A különböző szakterületeken dolgozók vettek részt a programon, ahol Smelcné Portik Ágnes intézményvezető köszöntőjében kiemelte: 321 munkatársa igyekszik ezt a nehéz és sokrétű feladatot ellátni, amely akkor válik láthatóvá, ha valahol segítségre, támogatásra van szükség. Szolgálatot jelent ez a hivatás, ahol empatikusan gondolkodó emberek dolgoznak. Az idősek ellátásán túl hozzájuk tartozik a hajléktalanok, a családok, a fogyatékkal élők segítése is.

Hozzátette: az elmúlt évben több energetikai korszerűsítés is zajlott az intézményeken belül, amelyeket szeretnék majd folytatni jövőre is. Az idén több szakterületen jubilálnak a munkatársak: a Szent Márton Központ 20 éves, a családsegítés 30, a gyermekjóléti szolgálat 25, és az óvodai, iskolai szociális segítő szolgálat pedig 5 éve alakult.

Szücsné Posztovics Ilona polgármester kiemelte: a segítő tevékenységet csak a legnagyobb empátiával lehet végezni. Aki a szociális ágazatban van, belső késztetésből teszi a dolgát. Nemcsak látják, értik is embertársaikat. 

Az ünnepség ifj. Elekes Mihály és lánya, Fanni előadásával folytatódott, majd köszöntötték a jubiláló dolgozókat. Emléklapot vehetett a 25 éve a szociális szférában dolgozó Smelczné Portik Ágnes, Bacsó Zita, Farmstadterné Mankóczi Edit, Pócza Szilvia és Virovecz Gabriella. Három évtizedes munkájáért elismerést kapott Somlói-Nagy Renáta, Domnanovich Éva Mónika, Szabóné Markovics Marianna és Horn Imréné Virizlai Krisztina. Negyven éve van a szociális ágazatban Hancsicsák Angéla. 

Egy pályakezdőnek, Király Krisztina Irénnek gratulált dr. Kancz Csaba. A főispán köszöntőjében elmondta: az elesettek, rászorulók életét teszik szebbé a szociális ágazatban dolgozók. Mentik a lelkeket – fogalmazott. 

Tizenhatan vehettek át intézményi dicséretet. Oszoliné Mogyorósi Renáta, Czifrikné Sterczer Szilvia, Menoni Szilvia, Kuti Katalin, Lábadiné Szegedi Kinga, Gubáné Németh Magdolna, Barcza László, Szekrényesy Zsoltné, Rozner - Császár Ilona, Dreiszmukné Dorogi Katalin, Varga Márta, Elisher Andrea, Hegedűs Zsoltné, Rostásné Weisz Mónika, Majoros Imre, Mészáros Istvánné. 

Az elismerések átadása után Barcza László, az óvodai, iskolai szociális segítő szolgálat kitüntetett munkatársa köszönte meg az elismerést, s kiemelte: ez az egész csoportjának szól. Hozzáfűzte: a szociális munka egy kőkemény harc, amely lehet, hogy nem látványos, de minden nap egy kis csodát tesznek az ebben tevékenykedők. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában