Felújítás

2023.10.30. 19:45

Megszépült, kibővült a császári focicsapat otthona +fotók

Új öltöző, lelátó, kisbusz és fűnyíró a focipálya karbantartására. Újabb projekt valósult meg Császáron.

Kemma.hu

Mindössze pár esztendő alatt új köntösbe öltözött a területi bajnokság harmadik vonalában szereplő Császári SE otthona. Szombaton a Bokod elleni mérkőzés előtt hivatalosan is átadták a mintegy hetvenmillió forintból megvalósult fejlesztéseket. Már a pandémia alatt rendbe hozták a futballpályát, azóta pedig folyamatos beruházásoknak lehettek szemtanúi a játékosok, no és persze a szurkolók is. Császár önkormányzatának, valamint a sikeres pályázatoknak köszönhetően új öltözővel, lelátóval, kisbusszal és a pálya karbantartására szolgáló fűnyíróval gazdagodott az egyesület. 

– Egy teljesen új sportöltözőt építettek, a helyi önkormányzat vásárolt hozzá területet, ennek megépítéséhez pedig különböző pályázatokon sikeresen szerepeltek. Nyilván a bázistámogatás a TAO – emelte ki Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, aki hozzátette: 

– Nagyon sokat haladtak előre az elmúlt néhány esztendőben az új egyesületi vezetéssel. Mint, ahogy egy jól gazdálkodó vidéki család, úgy csinálták ők is, hiszen, ahol támogatást leltek, ott pályáztak. Így még a Magyar Falu Programból is sikerült az öltöző építésének bizonyos munkálataihoz külön támogatást nyerni. 

Beke Gyöngyi, a település polgármestere szintén örömét fejezte ki a felújításokkal kapcsolatban. 

– Örömteli ez a mai alkalom is, hiszen nagyon sok fejlesztést adhattunk át. Ritka, hogy így egyben adjunk át ennyit. 2018-ban vásárolt az önkormányzat egy telket, így nyolcszázötven négyzetméterrel bővült az egyesület területe. A régi öltözőt megtartottuk raktárépületnek, mert arra is szükség van. Arra a területre nem is tudtuk volna elhelyezni az új épületet, ezért egy külön telekre került – emelte ki, és hozzátette: 

– Az önkormányzat tízmillió forint önrészt biztosított az építkezésre, amelynek a vége mintegy negyvenötmillió forintban állt meg. Plusz TAO-támogatásból érkezett hatmillió forint a befejezéshez, és további hatmillió forint Magyar Falu Programból a csatornahálózat kiépítésére. 
A megújult pályának különösen örülhetnek a császáriak, és persze a vendégjátékosok. 

– Nagy bajunk nem volt vele, mert ez egy kitűnő talajú pálya, viszont nagyjából úgy nézett ki, mint a Zalai-dombság. Egy pályaszintezés történt és egy újravetés, most pedig már klasszisokkal jobb. 

A hazaiak pedig duplán örülhettek, hiszen az átadót követő mérkőzésen 4–1-re győztek a Bokod ellen. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában