Szüreti felvonulás

2023.09.27. 20:28

Német vendégek is részt vettek a programon

Az ősz nem éppen barátságos arcát mutatta a hétvégén, amikor megszervezték Vértessomlón a szüreti felvonulást. Az eső elkerülte a programot, a hűvös ellen meg segítségükre voltak a pincék féltve őrzött kincsei és a jóféle pálinkák.

Kemma.hu

Remek hangulatben zajlott a program

Forrás: vertessomlo.hu

Kisbíróinvitálta a látogatókat a programra, amelyre sokan érkeztek. A Dózsa György utcából induló, népviseletbe öltözött kisebb, nagyobb főszereplők menete a hat táncos állomást érintve egyre csak duzzadt, hiszen, aki tehette, követte, köztük a testvértelepülésről érkező bockhorni vendégek is, akik minden évben részt vesznek a szüreti felvonuláson – adta hírül a vertessomlo.hu.

A vértessomlóiak első alkalommal 2000-ben utaztak Észak-Németországba a Bürgerschule meghívására. Az eltelt évek alatt számos közös programmal, közösen eltöltött, szép napokkal gazdagodtak a két település képzeletbeli emlékkönyvének lapjai, családok között is barátságok szövődtek. 2005 óta évente két alkalommal is találkoznak, hol Vértessomlón, hol Bockhornban. A német vendégek itt a falunap és a szüreti mulatság rendszeres résztvevői, így ezúttal sem hiányozhattak az egyre tekintélyesebbre dagadó menetből.

Az állomásokon a Vértessomlói Dalkör énekei, a gyermek, junior, ifjúsági, felnőtt korosztályú helyi és a Hercegkúti tánccsoport produkciói, és egyáltalán nem utolsó sorban a Szomorer Jungs zenekar alapozta meg az esti bál hangulatát. A táncosok fáradhatatlannak tűntek, de a kínálók is rendületlenül töltötték a kancsóikat, hiszen, ahogy a szüreti díszbe öltöztetett traktor felirata is hirdette, borban az igazság.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában