Testületi ülés

2023.04.03. 14:11

Segítik a kórházat, egy újabb pályázat Nyergesen

Egyhangú szavazással döntöttek az önkormányzati képviselők az esztergomi Vaszary Kolos Kórház egyszeri ötmillió forintos támogatásáról. Az összeg az intézmény 24 órás gyermekgyógyászati sürgősségi ellátásának fenntartását, illetve az ápoláshoz, ellátáshoz nélkülözhetetlen eszközök, illetve a kardiológiai ellátásban nélkülözhetetlen ultrahangos eszköz beszerzését segíti.

Fenyvesi Károly

Több fordulatot követően, szintén egyhangú voksolással, a képviselő–testület újra pályázatot ír ki a helyi Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár vezetésére. Az igazgató megbízatása, három hónapnyi próbaidővel kombinálva, az idei év júliusának első napjától a következő ötödik esztendő nyarának végéig szól majd. Az intézmény székhelye a jelentős felújítás alatt álló, jelenleg jó ütemben zajló munkálatokkal korszerűsödő Viscosa lakótelepi művelődési ház. Alapító okiratának módosítása alapján a központ telephelyei közé tartozik a Nyergesi János Emlékház és Tájház, a tanuszoda, a tornaterem és a sportudvar kivételével a főutcai volt általános iskola, a Kernstok–villa, a Civilek Háza, illetve a Kernstok Galéria.

Döntés született a négy városi óvoda felvételi körzethatárairól is. Az utcák, terek mellett az intézmények listáján dűlők és pincesorok is szerepelnek. A megjelölt helyek mellett az Eternit városrészi telephelyi Bóbita Óvoda és Bölcsőde csapatához tartoznak majd azok a gyerekek is, akik nem szerepelnek a másik három intézmény listáján.

Az előző testületi ülés óta eltelt időszak eseményeiről szóló tájékoztatójában Mihelik Magdolna polgármester többek közt jelezte, hogy különösebb gond nélkül folytatódott a művelődési ház átépítése. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában