Előrelépés a gyógyításban

2023.04.20. 18:48

Kúraszerű kezelésre alkalmas szobát, izolációs kórtermet kapott a tatabányai kórház

A Szent Borbála Kórház hematológiai osztálya sok apró mindennapi tevékenységet kiegészítő eszközökkel bővült – erről tájékoztatott április 20-án, csütörtökön dr. Dombi Péter osztályvezető főorvos.

Sz. N.

A fejlesztés egy minőségi előrelépést jelent. Szemben dr. Dombi Péter

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

– A fejlesztés egy minőségi előrelépést jelent, vármegyei kórházi vonatkozásban is, úgynevezett 2B szintű hematológiai ellátás kapcsán – emelte ki dr. Dombi Péter.

A huszonhárom ágyas fekvőbeteg osztályon, a minőségi betegellátás érdekében, közvetlenül a bejárat mellett egy kúraszerű kezelésre alkalmas szobát alakítottak ki. A megszokott kórházi ágyak helyett színes és kényelmes, a betegek igényei szerint állítható fotelekben zajlik a több órás kemoterápia. A nappali gondozásban részesülő betegek nem alszanak a kórházban, kényelmes otthoni ruhákban fekszenek és a kezelés után hazamehetnek.

Minőségi előrelépés
A Szent Borbála Kórház a progresszivitási szinten is egy megfelelő minőségi garanciával bír. A hematológiai osztályon a vérképzőszervek jó- és rosszindulatú betegségeivel foglalkoznak a szakemberek. A tervek szerint a kúraszerű kezelésre alkalmas szoba további két korszerű ággyal bővül majd.

Emellett egy másik fejlesztés is megvalósulhatott.

– Egy úgynevezett zsilipeléssel kialakított izolációs kórtermet alakítottunk ki, egy mozgáskorlátozott jellegű vizesblokkal. A szoba immungyenge, aktív kezelést, megfigyelést igénylő, a többi betegtől egy kicsit elkülönítendő betegellátást tesz lehetővé – hangsúlyozta, majd az akut leukémia kapcsán hozzátette:

– Sajnos, a betegadatok azt mutatják, hogy egyre több ilyen beteg van. Az osztály körülbelül két-két és félszeres betegforgalommal bír el az elmúlt évekhez viszonyítva.

A hematológiai osztály fejlesztése civil támogatásnak köszönhetően valósult meg. Az átalakítást, valamint az eszközök beszerzését a Szent Borbála Megyei Kórházért és Hematológiáért Alapítvány finanszírozta, a teljes költség négymillió forint volt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában