Szociális munka napja

2022.11.10. 17:30

A rászorulók őrangyalait köszöntötték és ismerték el Tatabányán (fotók)

A tatabányai önkormányzat a Tulipános Házban rendezte a szociális munka napja alkalmából szervezett ünnepségét tegnap. Az idén is azoknak a szakembereknek mondtak köszönetet, akik áldozatkészen és szakmai alázattal végzik munkájukat, az év minden napján segítik, gondozzák a rászorulókat a megyeszékhelyen és a kistérségben egyaránt.

Wágner Zsanett

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

Káfony Márta konferanszié nyitotta meg a tegnapi rendezvényt, aki köszöntötte a meghívott vendégeket és a kistérségi polgármestereket, valamint a rendezvény megannyi résztvevőjét. Emlékeztetett arra, hogy  a Tatabányai Egyesített Szociális Intézmények (ESZI) alapszolgáltatást biztosít a város közigazgatási területén segítségnyújtás, étkeztetés és nappali ellátás keretében az idős, a demens, a fogyatékkal élő személyek számára. Szakosított ellátás keretében idős otthoni ellátást és átmeneti ellátást is biztosít. 

Elsőként Smelcné Portik Ágnes, az ESZI megbízott igazgatója köszöntötte mély tisztelettel a megjelenteket. Beszédében kiemelte: az intézmény ellátottjainknak és a szolgáltatásainkat igénybe vevőknek 326 munkatárs lelkiismeretesen és odaadóan nyújt segítséget a mindennapokban. A szociális munkához hitre, bátorságra, a rászorulók iránti nyitottságra és nagylelkűségre van szükség. Külön kiemelte, hogy 2020, azaz a világjárvány óta megszaporodtak a teendők és nem várt feladatokkal szembesültek a szociális szféra dolgozói.

– Egy szociális dolgozónak nem lehet rossz napja, hiszen tőle várnak segítséget. Ők azok, akik ha szívből végzik munkájukat elfáradnak ugyan, de újjá is születnek  – mondta a megbízott igazgató, miként aktuális feladatra felhívta a figyelmet. – Minden nap tapasztalom, hogy a jelen gazdasági helyzetben nem könnyű, de tapasztalom azt is, együtt mekkora energiát vagyunk képesek mozgósítani. Büszke vagyok a kollégáimra, akik a kifogások helyett mindig a megoldást keresik – zárta szavait a vezető.

– A szűkös tatabányai költségvetés ellenére is vállaljuk a szervezet anyagi támogatását és lehetőségeinkhez méret segítünk – ezt már Szücsné Posztovics Ilona polgármestertől tudtuk meg, aki személyes gratulációk közepette mondott köszönetet a kitüntetetteknek.

Pályakezdőket is köszöntöttek. Dr. Kancz Csaba megyei főispán gratulált a Szent Margit Idősek Otthonában dolgozó Kulhanek Viviennek és Balassi Debóra Szatinnak. Végül azoknak a munkatársaknak is járt a taps, akiket igazgatói dicséret miatt hívtak a pulpitushoz.

A szféra jubiláló munkatársai
Szücsné Posztovics Ilona polgármester negyed évszázados szakmai munkáért kitüntette Keresztszeginé Mokrán Mónikát és Légrádiné Nyisztor Borbálát, akik a Szent Teréz Idősek Otthonában dolgoznak. Továbbá Széplaki Katalin is díjazott lett, aki a Fogyatékos Személyek Nappali Ellátásáért felel. Harminc éve van a pályán Csizmadia Tiborné (Rehabilitációs Szakrendelő), Számné Mucsi Beatrix (Újvárosi Segítő Szolgálat), Újvári Andrea (Család és Gyermekjóléti Központ) és Zhorela Andrea Mária (Szent Margit Idősek Otthona).  Negyven éves szolgálatért járt a taps Szabó Zoltánnénak, aki a Szent Teréz Idősek Otthonában dolgozik, valamint Huszárné Lovász Máriának, aki a Család és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársa. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában