Egyszerre

2022.09.12. 20:15

Kettő az egyben Tokodon: szüreti felvonulást és a falunap pezsdítette fel a települést

Több százan szórakoztak, ünnepeltek együtt a rendhagyóan egyszerre megtartott hagyományos szüreti eseményen és a falunapon.

Walczer Patrik

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

A program a felvonulással kezdődött, a bíró és bíróné hintóján Bánhidi László, a település polgármestere és felesége utaztak. A menet a Kantin udvaráról, vagyis a Lukácsi Máté Művelődési Háztól indult el, majd a Barna Medve kocsma, valamint a községháza előtti téren, illetve a templomnál és az iskolánál tartottak egy-egy megállót. Az egyes helyszíneken az Ízisz Gyöngyszeme Hastánccsoport, a Tokodi Csillagfény Mazsorett Csoport, illetve a Tokodi Kék Nefelejcs Nótakör is fellépett, a produkciók után finom borokkal és pogácsával kínálták a helyiek a szereplőket.

A bíró és bíróné is lovaskocsira szállt, Tokod, szüreti felvonulás
A bíró és bíróné is lovaskocsira szállt
Fotós: Walczer Patrik / Forrás: 24 Óra

A felvonulás végén a lovaskocsik a kantinhoz futottak be, a programok szabadtéri színpadon folytatódtak tovább. A tokodi fellépők mellett az Alma Együttes közismert dalokkal szórakoztatta a gyermekeket, a közönség később Kurkó József énekessel, majd a Miskolci Illés Emlékzenekar tagjaival együtt közösen énekelték a slágereket.

Vonatok - A szüreti felvonulás után a kisvonat továbbra is Tokodon maradt, hiszen a falunap keretében három és fél órán át szelte a falu utcáit, remek kikapcsolódási lehetőséget nyújtva az idősebbeknek és a kisgyermekes családoknak is. Az utasok ingyen szállhattak fel a járműre, mely estig szinte teljes kapacitással közlekedett. Emellett sokan kipróbálták a Máriahalmi Faluvédő Egyesület különleges kisvonatát is, mely a parkban szállította a gyermekeket.

A parkban a fiatalok felülhettek a kosárhintára, buborékokat eregethettek, népi játékokat próbálhattak ki, megtekinthették a Tokodi Önkéntes Tűzoltó Egyesület járműveit is. Mindemellett a kézműves foglalkozások, az arcfestés, a lufihajtogatás, valamint az ugrálóvár is népszerű volt. A Black Hole csapata 9D VR székeivel és 3D-s szemüvegeivel különleges világba juttatta el az érdeklődőket. A falunapra Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke is ellátogatott. A rendezvényt az RHS Disco utcabálja zárta.

Ízisz Gyöngyszemei is felléptek Tokodon, szüreti felvonulás
Ízisz Gyöngyszemei is felléptek Tokodon
Fotós: Walczer Patrik / Forrás: 24 Óra

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában