Testközelből

2022.08.27. 16:40

Sisakot, felszerelést húzhattak a gyerekek a komáromi tűzoltók nyílt napján

Alaposan megismerhették a tűzoltók munkáját azok, akik ellátogattak a komáromi tűzoltóságra. Pénteken ugyanis nyílt napra várták nem csupán a gyerekeket, hanem mindenkit, akit érdekel a szakma.

K. D.

Forrás: 24 Óra

Fotó: K. D.

Gubicskó Barnabás őrnagy, parancsnok-helyettes lapunknak elmondta, 2012 óta nem csak Komáromban, hanem a többi megyei tűzoltóságon is rendszeresen vannak olyan alkalmak, amikor a kis óvodásoktól kezdve a százévesig mindenkit szeretettel várnak.

A nyílt napokon mindenki a korosztályának megfelelő tájékoztatást kap, illetve megismerhetik a tűzoltók munkáját, miképp dolgoznak, hogy zajlik egy napjuk, milyen eszközöket használnak.

Az óvodásoknak az a fontos, hogy lássák a nagy piros autót, felülhessenek rá. Játékos formában ismerkednek a tűzoltókkal, színezhetnek, kis ruhákat, sisakokat vehetnek fel. Beleélik magukat a tűzoltó szerepbe, amit nagyon élveznek.

– magyarázta Gubicskó Barnabás, hozzátéve, hogy az iskolásoknak azt is megtanítják, hogyan viselkedjenek, mit tegyenek viharban, árvíz, vagy tűz esetén. A középiskolások körében a közösségi szolgálatot is népszerűsítik, amelyet a tűzoltóknál is lehet teljesíteni. Az őrnagy arról is beszámolt, sok fiatal érdeklődik a lehetőség iránt, többen is itt teljesítik az érettségihez szükséges ötven órát.

A komáromi nyílt napra több család is ellátogatott, minden korosztály remekül érezte magát. A szülők, nagyszülők és gyerekek végigjárták a laktanyát, megnézték a próbariasztást. Akadt olyan kisgyerek, aki évek óta ebben a szakmában képzeli el magát, a komáromi tűzoltók pedig örömmel köszöntötték a jövő tűzoltóját. 

Toborzás - A nyílt nap nem csupán családoknak, gyerekeknek szól. Gubicskó Barnabás arról is beszámolt, hogy ez egy remek alkalom a tűzoltóhivatás iránt érdeklődőknek, ugyanis testközelből tapasztalatot szerezhetnek a hivatásról és feltehetik a tűzoltói munkával kapcsolatos kérdéseiket. Szeretnék, ha minél több fiatal csatlakozna hozzájuk, akik jól képzettek és a fizikai terhelést is bírják. A tűzoltókhoz személyesen, a [email protected] e-mail címen, vagy a 34/512-070-es telefonszámon lehet jelentkezni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában