Boroszlány

2022.08.20. 19:13

Jól csúszott az Utópia az oroszlányi borfesztivál nyitónapján

A hétvégi rendezvény finom nedűket, remek koncerteket és felhőtlen szórakozást ígért a főtéren. A felhők mégis bejelentkeztek, ám úgy tűnik, a hangulatot nem sikerül beárnyékolniuk.

Wágner Zsanett

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

Háromnapos borfesztiválnak ad otthont a hétvégén a bányászváros. A Boroszlány néven is emlegetett rendezvény finom nedűket, remek koncerteket és felhőtlen szórakozást ígér augusztus 19., péntektől egészen augusztus 21., vasárnapig a főtéren.

Igaz, a felhőtlenség minden remény ellenére sem jött össze, ugyanis pontban az első együttes felkonferálása alatt elkezdett csepegni az eső, ami később sem hagyott alább. Dicséretes azonban a szervezők gyors reakciója: a Kölcsey-központ munkatársai azonnal életbe léptették a vészforgatókönyvet, így a szabadtéri színpad helyett az idei fesztivál koncertjei javának a kulturális központ színházterme adott otthont.

Ennek ellenére a negyedik Boroszlány további, előre meghirdetett programelemei változatlanok maradtak: hat pincészet csaknem ötven féle nedűje fogadta az oroszlányiakat. Simecz Róbert standjánál kapható volt például Utópia néven futó Királyleányka, Chardonnay, Olaszrizling és Pinot Noir Rose is. A neszmélyi borvidék képviselője szerint fontos cél a borfogyasztás népszerűsítése, ugyanis a hegy leve jellemzően hiánycikk az oroszlányi családok asztaláról.

A kulináris élmények mellett a kultúra sem hiányozhatott: a Coffee City és az Arcidra koncertezett, de megmutatták tudásukat helyi táncosok, gólyalábas óriásbábos mutatványosok és az Aureovir fellépése zárta a nyitó napot. Remek kísérőprogram volt a csillámtetoválás, a körhinta, a fajátékok, a minigolf, a rendőrségi standnál pedig a balesetmentes közlekedésre hívták fel egyenruhások a figyelmet, egészen addig, amíg borúsra nem fordult az időjárás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában